reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozwój i nabywanie nowych umiejętności

Aaga dokładnie, tak samo uważam, że do dziecka trzeba mówić po dorosłemu, potem dzieci szybcieł ładnie mówią, a jak do dziecka się zmiękcza, to ono potem długo dziecinnie mówi.

Emilka dzisiaj powiedziała TAM pokazując na coś, mówi dziadzia (prawie) na dziadka.

Monia
na pewno niedługo zacznie więcej mówić

reklama
Tez jestem tego zdania co dziewczyny ( i do chodzenia i domowienia:tak:)

Niko narazie glownie pokazuje palcem jak cos chce ale za to zasuwac to zaczal na calego:tak::-)
mialyscie racje ze to przyjdzie z dnia na dzien i ze nie ma co sie martwic:tak:

Justynka i Monika pewnie, że nie ma się co przejmować, Nikuś zaczął sam chodzić dokładnie dwa tygodnie temu:laugh2:, a teraz lata jak stary, po domu, na dworze, już się nie boję, że coś mu się stanie. Gaduła to on jest na pewno, tylko ciągle po swojemu nadaje :sorry2:, a z mową dorosłych to kiepściutko :no:.

A to Nikuś na niedzielnym spacerku:
YouTube - Spacerek Nikusia

Dziś jak siedział na nocniku to pokazał pluszkiem okno i powiedzial coś w stylu "a cio to" :szok:

O super!!!Aż mi się buzka uśmiechnęła jak sobie to wyobraziłam:tak:.Moniu u nas też jest psik i trzy a czasami nawet dwa:tak:.

A tak pozatym Dziewczynki wczoraj pisałam ze Klaudusia nie chodzi....a dzisiaj już mogę powiedzieć że się zmieniło:tak:.Klaudusia dzisiaj na spacerku trzymając się ławeczki nagle puściła sie i zaczęła zasuwać tak że prawie biegła:happy2:.A póżniej już nie było widać końca:tak::tak::tak:

Geperty Nikuś świetnie chodzi i nawet się nie chwieje :-D A jak cię słucha :szok: Ciekawe jak długo ? ;-):-D

A tak pozatym Dziewczynki wczoraj pisałam ze Klaudusia nie chodzi....a dzisiaj już mogę powiedzieć że się zmieniło:tak:.Klaudusia dzisiaj na spacerku trzymając się ławeczki nagle puściła sie i zaczęła zasuwać tak że prawie biegła:happy2:.A póżniej już nie było widać końca:tak::tak::tak:

No proszę jakie postępy robi Klaudusia. Gratulacje! :-D:-D:-D:-D

Ja mam takie same zdanie jak wy o gadaniu i chodzeniu naszych pociech - nic na siłę. A dziecko samo się przełamie i zacznie chodzić i gadać :tak::-D Zresztą dziś pani neurolog stwierdziła, że Witek świetnie się rozwija, więc nie mam się o co martwiś. Ale więcej o tym napiszę zaraz w wątku "U pediatry":tak:

moj madrala tez za duzo nie mowi, przynajmneij ja nic nie rozumiem, no ostatnio mowi dzidzia i pokazuje maluszki w gazecie :-) poza tym tylko baba, tata, ide ... reszty nie rozumiem hehe :-) no ale pochwale sie moje drogie ze dzisiaj moje dziecko samo zjadlo oczywiscie za pomoca lyzeczki danonka :-) !!! juz jakis czas temu tez probowal ale jeszcze nie rozumial ze trzyma lyzeczke dogory nogami ;-) a od kilku dni zalapal o co w tym chodzi i dzisiaj zaprezentowal to :-) wrzuce filmik jak bede miala chwilke wolnego :-)

Karlam, a my tu właśnie o Tobie, że nie zaglądasz do nas, no i przywołałyśmy Cię telepatycznie:tak:.
Gratki dla Michasia, zuch chłopak z niego:-)

reklama
Do góry