reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój i nabywanie nowych umiejętności

Gratulacje dla zdolnych dzieciaczków :-D:-D:-D:-D:-D

Witek potrafi szybko raczkować, o turlaniu się już zapomniał, siedzi, klęczy, potrafi przecisnąć się przez najmniejszą dziurkę by się do czegoś dostać co go interesuje. Uwielbia kontakty i wtyczki, sprzęt RTV i kompa. Mówił baba i mama, ale teraz na tapecie jest tata i tamte słowa już nie istnieją :confused::-( Usiłuje mówić daj, wychodzi mu na razie da. Jak wracam z pracy to woła ej :szok:;-) Robi papa i cmoka jak ja mu na dowidzenia puszczam buziaka. Korzysta z nocnika. Pokazuje jaki jest duży o czym na jakiś czas zapomniał i trzeba było mu przypomnieć.
Od trzech dni zasypia sam :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Najbardziej się cieszę z tego, że Wituś po dłuższym czasie w końcu nauczył się siadać i raczkować :tak::-D:-D:-D:-D:-D:-D

reklama
Gratulacje dla wszytskich zdolnych maluszkow :-) ja juz nie napisze co mlody umie bo juz nie pamietam o czym ostatnio pisalam :-) najgorsze jest teraz to ge calymi dniami za nim biegam bo albo bierze mnei za reke i oprowadza po calymmieszkaniu albo wedruje sam a ja w obiawie o niego biegam za nim :-) dla mnie to jest niesamowite jak szybko dzieci ucza sie nowych rzeczy, np od pierwszego kroku bez trzymanki do samodzielnego chodzenia minely zaledwie 3 tygodnie :-) poza tym zadziwia mnie ze dzieci tak sie ucza z obserwacji, rozumie tyle rzeczy o ktorych nawet nie pomyslalam zeby mu pokazywac czy tlumaczyc :-) a tak nie dawno to tylko taka kluska albo ryczaca albo lezaca byla :-)

aha zapomnialam dodac ze jedyne co ma gdzies to powiedzenie Mama albo Tata ;-)

Jeremi ... wielkie gratki dla Ciebie!!! Teraz to poważny już z Ciebie miężczyzna :-):-):tak:

Mateusz też zrobił wczoraj i dzisiaj 2 kroczki sam ... ale to były takie kroczki zrobione samodzielnie chyba tylko przez przypadek i nieświadomie ... bo jak wyciągam do niego rączki i mówię "choć do mnie", to on próbuje się najpierw czegoś złapać i dopiero potem idzie trzymając się np. fotela lub pada na 4 i tak się przemieszcza :baffled:

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
juuuhuuuu !!!
Jeremi się przełamał,
zrobił pierwsze niesmiałe kroczki...
ruszyła maszyna :-)

No to gratki dla samodzielnie poruszającego się Jeremiego :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Tika, dla Mateuszka też należą się gratulacje. Nie ważne czy to były kroczki zrobione nieświadomie, ważne że je zrobił. Teraz łatwiej będzie mu się puścić i zacząć świadomie kroczyć ;-):-D:-D:-D:-D

Gratulacje dla chodziarzy:tak::-)
A Antek chwilowo się zawiesił i jak mówię "chodź do mnie" to pada na kolana:sorry2: i nie chce kroczyć, czasem tylko zrobi ze dwa kroczki;-)

reklama
Nie martwcie się kobitki, jeszcze dadzą czadu i nie nadążycie za nimi ;-) Koleżanka w pracy mi mówiła, że jej 3-letni synek ma ulubioną zabawę w bieganie w kółko :confused:;-):-D Jeszcze trochę i nasze też tak będą biegać :tak:

Do góry