reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozwój i nabywanie nowych umiejętności

reklama
Brawo dzieciaczki.

My od wczoraj umiemy juz pewnie raczkowac. Czy Wasze dzieciaczki tez tak glosno sie przemieszczaja? Robert tak wali rekami, ze sie zastanawiam jak sasiadka to odbiera. A przy chodzeniu ( potrafi chodzic kolo 5 minut tam i spowrotem po calym mieszkaniu, swoja droga ciekawe kiedy mi kregoslup wysiadzie od tego prowadzania Go :dull: ) glosno tupie nozkami, strasznie jakos tak ciezko je stawia.

aph ostatnio bylam u znajomej i mi podpowiedziala sposob jak uzlyc kregoslupowi przy prowadzaniu dzieciaczka
bierzesz duzy recznik zwijasz wzdluz dluzszego boku w rulon i przekladasz dzieciaczkowi pod pachami tak zeby z tylu byly koncowki tego rulonu. I z taka "uprzeza" bedziesz mogla sie bardziej wyprostowac a maly bedzie dobrze zabezpieczony ^_^

Popieram pomysl Aniay ja tez tak musztrowalam Emilke:tak: znacznie wygodniej sie chodzi z recznikiem czy pielucha tetrowa
A co do postepow dzieci to Natalka juz jakies trzy tygodnie raczkuje w domu nie am dla niejzadnych przeszkod wlazi wszedzie gdzie sie da:wściekła/y: leka na kolankach w lozeczku i powoli probuje stawac na nozki a no i juz ladnie siedzi sobie:blink:

Gartulacje dla wszystkich raczkujących;-):-). Ja nie wiem jak to jest, ale Hania też powoli probuje raczkowac ale tylko na kanapie, bo jak kiedys bawila sie na dywanie to tak glowa wyrznela w podloge, ze chyba z godzinę płakala:-(. Czy Wasze dzieci też miewaja upadki? Od tamtej pory nie robi juz niczego na dywanie, bo ja sie poprostu boje...

aniu moja jeszcze nie chodzi a juz ma guzy siniaki i inne takie ><
w samolocie siedziala mi na kolanach i wyrznela w fotel przed nia, walnela sie butelka i grzechotka w glowe nie raz przy nieudanych probach przewracania na boki nie raz plakala bo sobie reke przygniotla.
no i wyturlala mi sie z lezaczka na plytki >__< niedobra mama niedopilnowala i miala ryczace dziecko przez kilka minut
No ale co to zawsze lepsze niz to co moja mama mi zrobila jak mialam 2 iesiace. Wypadlam jej z rak na podloge

Ja zyje, Oliwia tez. I moze o i zle ale moj mezulo jes bardziej przewrazliwiony niz ja. Predzej czy pozniej zacznie upadac i sobie kuku robic, narazie poprostu podkladam jej dodatkowy koc na podlodze i na dywanie zeby nie miala az tak twardo

reklama
Do góry