reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozwój i nabywanie nowych umiejętności

reklama
brawo dzieciaczki:-D:-D

Laura od wczoraj doskonali swoje wspinanie i dzis udalo jej sie stanac przy wozku i meblach:baffled:

smokiem tez sie bawi,uwielbia wkladac go naodwrot,znalezc go potrafi tylko za dnia jak zasypia bo w nocy nie ma szans nawet ja go znalezc nie potrafie...nie wiem jak ona to robi ale albo ma go pod plecami albo w nogach:confused::confused::baffled::sorry2:

smokiem tez sie bawi,uwielbia wkladac go naodwrot,znalezc go potrafi tylko za dnia jak zasypia bo w nocy nie ma szans nawet ja go znalezc nie potrafie...nie wiem jak ona to robi ale albo ma go pod plecami albo w nogach:confused::confused::baffled::sorry2:

oj tak ;-) skąd ja to znam .... Jeremi potrafi go taż wcisnąć między materac a ochraniacz, albo co gorsza wyrzucić zza łóżeczko, wtedy muszę je przesuwać. A tak wogóle to kupiłam mu nowego smoczka, bo starego tak gdzieś schował, że od 5 dniu go szukamy :szok:

ze smoczkami u nas to samo:szok:
daja Roszkowi jeden, a drugi leży na przewijaku, bo ten który dostaje czasami ląduje za łóżeczkiem albow innym miejscu i nie chce mi sie po omacku szukać:-p

oj tak ;-) skąd ja to znam .... Jeremi potrafi go taż wcisnąć między materac a ochraniacz, albo co gorsza wyrzucić zza łóżeczko, wtedy muszę je przesuwać. A tak wogóle to kupiłam mu nowego smoczka, bo starego tak gdzieś schował, że od 5 dniu go szukamy :szok:

Laura tez ma juz nowy smokol bo tamtego szukam juz 2 tygodnie:sorry2:

ludzie czemu to moje dziecko interesuja kable,plytyCD,otwieranie szafek....a nie zabawki:szok::sick::eek::baffled::confused:....boszzz...jak ja tesknie za czasami kiedy lezala i nie umiala sie podniesc:wściekła/y:

Filippo w międzyczasie też opanował kilka nowych umiejętności.
- sam siedzi
- z pozycji siedzącej potrafi sam przejść do pozycji leżącej bez uwalenia się głową w podłogę
- podciąga się rączkami i sam wstaje
- trzymany pod paszki lub za rączki skacze jak kangurek lub robi kilka kroczków
- przemieszcza się takim dziwnym pełzanio - raczkowaniem tzn. przybiera pozycję do raczkowania prostuje nogi w kolanach i bach na brzuch, znowu przyjmuje pozycję do raczkowania itd.
- w/w sposób potrafi zwiedzić całe mieszkanie
- gada dada, tata, am i coś tam jeszcze w swoim języku
- zaczyna coraz sprawniej chwytać przedmioty nie całą rączką ale kciukiem i palcem wskazującym
- podobno zrobił papa do Pań w banku ale był to jak na razie jednorazowy wyskok
- wkładam nam wszystkim swojego smoczka do buzi
- wyciąga rączki gdy chce aby go podnieść
wystarczy
:-)

reklama
U nas w domu jest smoczkow sztuk 4 bo nie chce mi sie za kazdym razem szukac tego jednego. Hubcio tez sam sobie potrafi wlozyc smoka do buzi. A jak go gdzies znajdzie to az mu sie oczy smieja i pedzi szybko wlozyc go sobi do buzi. Jezeli chodzi o pa pa i kosi kosi to moje dziecko patrzy na mnie jak na warjatke kiedy probuje mu pokazac o co chodzi i ani rusz nie chce machac. Coz bedziemy cwiczyc moze kiedys sie nauczy. Raczkujemy bardzo sprawnie i oczywiscie do wszystkich rzeczy ktore sa zakazane: gniazdka, kabelki, piloty, telefony itp:tak:

Do góry