reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozwój i nabywanie nowych umiejętności

Majka gratuluje i wspołczuje jednoczesnie :-) ja mam teraz z Zuzka 7 swiatów

Wszystkim mamom i bobasom gratulujemy postepów

reklama
Gratuluję wszystkim Styczniakom nowych umiejętności :-):tak:!!!

... muszę zdementować to co napisałam kiedyś wcześniej :sorry2:... moje dziecko nie robi bum ... bum ... gdy go o to po proszę, tylko patrzy na mnie tak samo dziwnie jak wtedy, gdy mówię "zrób papa" :dull: ... ale bez problemu od jakiegoś czasu znajduje sobie smoczek w łożeczku i wkłada go sobie sam do buzi, a gdy włoży na odwrót to wyciąga i wkłada poprawnie :-D
... w ogóle to bardzo lubi bawić się smokiem :tak: i też robi "kobre" i klęczy coraz częściej na kolankach w łóżeczku, ale sam jeszcze dupki do stania nie podniesie, chyba że chwyci się go za ręce ... to od razu :baffled:... i zastanawiam się dlaczego jeśli robi "kobrę" i potrafi bezproblemowo klęczeć .... nie potrafi jeszcze raczkować :zawstydzona/y::eek::confused::wściekła/y:

Gratulacje postępów!

Tika, daj mu parę dni :-D
Mój tydzień temu zaczął robić "kobrę" w łóżeczku, parę dni temu zaraczkował w tył, a dziś dupka w górę i pierwsze kroczki do przodu :tak::-)
I też dziwnie patrzy na papa :-D

... ale bez problemu od jakiegoś czasu znajduje sobie smoczek w łożeczku i wkłada go sobie sam do buzi, a gdy włoży na odwrót to wyciąga i wkłada poprawnie :-D ... w ogóle to bardzo lubi bawić się smokiem :tak:

Witek też uwielbia bawić się smokiem - wkłada go sobie do buźki i wyciąga, raz dobrze raz odwrotnie, a raz kółeczkiem :cool2: W zależności od jego widzimisię ;-) Też poszuka go sobie w łóżeczku, jak siedzi na foteliku oraz jak smok mu wypadnie za fotelik :szok: Wtedy to próbuje go sobie sięgnąć, co kończy się wypadnięciem na tapczan :shocked2::dry:
A dzisiaj założył sobie pieluszkę tetrową na nóżkę, nogę wyprostował, a potem przyciągał ją za pieluchę z całej siły :baffled: Mały gimnastyk mi rośnie :shocked2::-D

Brawo styczniaki :-):-):-)

a oto czym mnie zaskoczył synuś w ostatnim tygodniu:​

- podniósł grzechotkę nogami i podał sobie do rączek, a te oczywiście do buzi :-)
- skreczował w foteliku ;-)
- kopał piłkę po całym pokoju :shocked2:
- sam zasypia w łóżeczku nawet za dnia :cool:
- wysadzany na nocnik robi często siusiu i czasem kupona :-p

A dzisiaj założył sobie pieluszkę tetrową na nóżkę, nogę wyprostował, a potem przyciągał ją za pieluchę z całej siły :baffled: Mały gimnastyk mi rośnie :shocked2::-D
... hahaha ... ale śłodko :-):tak:!!!!

kasia_z ... gratki dla Piotrusia :tak:.... no i zobaczymy co ten mój brzdąc wykombinuje za tydzień hehe :-D;-)

Jeremi ... brawo, brawo ... prawdziwy facet z Ciebie rośnie i z tą piłką to zaskoczyłeś nie tylko mamusię, ale mnie też :-D;-).... a do mamusi mam takie nieśmiałe pytanko ;-): ... jak wygląda skreczowanie w foteliku :confused: ... bo mi skreczowanie z vinylem i dj'em się kojarzy :-D

reklama
Gratuluję wszystkim styczniakom nowych umiejętności:tak::-). Oby tak dalej;-).

A mnie Hania dziś bardzo zaskoczyła.. Wychodząc z domu się z nią ładnie porzegnałam a ona jak tylko zamknęłam drzwi ponoć tak zaczęła płakać, że mamie trudno było ją uspokoić.. Za to jak wróciłąm to dopiero była radocha:tak:.

Do góry