reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozwój i nabywanie nowych umiejętności

reklama
Jeremi zerowe postępy w raczkowaniu, nawet położyć na brzuchu go niesposób, pozostaje zatem turtlesem :-D
Za to woła EŚĆ co zdaje się znaczy IŚĆ bo jak tylk0 złapię go za rączki to wstaje na równe nogi i robi siedmiomilowe kroki. idzie mu całkiem ładnie, chyba że się podnieci to robi jakieś wygibasy, ale wtedy od razu go sadzam.
Papa robi dość sporadycznie i to raczej jakby żarówkę wkręcał, a kosi kosi tylko z moją pomocą .... wogóle sam jeszcze nie siada tylko drze się by mu pomóc, a głupia matka leci i podciąga :baffled::wściekła/y:

Mariaola a moze Jeremi nie bedzie raczkowal tylko od razu chodzic zacznie;-):confused:
moja kolezanka ma 9miesiecznego brzdaca ktory juz chodzi sam a raczkowac wcale nie umie,kto wie moze Jeremi uwaza ze raczkowanie nudne...od razu chodzic trzeba:-D

Jeszcze się tu chyba nigdy nie chwaliłam bo Naduśka to taki przeciętniaczek ale dzisiaj napiszę

- sama robi kosi kosi
- siedzi posadzona
- umie zrobić szpagat :rofl2:
- strasznie głośno rąbie łapkami po stole
- podtrzymywana stoi
- pełza ekspresowo
- robi "kobrę"
- gra smoczkiem po szczebelkach łóżeczka
ale jeszcze nie raczkuje:baffled:

Brawo dla Laury, ale Maju wiesz co to dla nas będzie oznaczało? Koniec z rękami, teraz będą te nasze pociechy wszędzie, niebawem możesz znaleźć małą w pralce :-D:tak:

Nadusia też super!

Emi nie umie kosi kosi, ani papa, ale siada (gdzie tylko może i nawet ubrać jej na leżąco nie sposób), raczkować już też trochę umie, gryzie łyżeczkę i nie puszcza ;-):crazy:, kieruje dziadkiem:rofl2: i takie tam inne

MariaOla siostro ja też lece i podciągam, :baffled:

reklama
LAURKO, BRAWOOO:tak:

Brawo dla Laury, ale Maju wiesz co to dla nas będzie oznaczało? Koniec z rękami, teraz będą te nasze pociechy wszędzie, niebawem możesz znaleźć małą w pralce :-D:tak:

,

dziekujemy:-D

Lorien ja bardzo czekalam na ten moment i bardzo sie ciesze,ale przerazona to tez jestem...boszz...ona teraz bedzie rzeczywiscie wszedzie:szok::szok::szok:

Do góry