reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzenie diety naszych maluchów

Ja przyznam się szczerze że tylko raz dodałam żółtko do zupki, mała nie za bardzo chciała jeść i jakoś więcej nie dawałam, muszę chyba zacząć dodawać ale to też moje lenistwo bo zupki mam pomrożone a jajko muszę ugotować osobno i zwyczajnie nie zawsze mi się chce:cool2:

reklama
My też tylko raz mieliśmy żółtko i nie pamiętam ale chyba dałam z ziemniaczkiem i masełkiem, teraz kilka razy zjadł trochę jajka z naszej jajecznicy- nic mu nie było. Proces przechodzenia na mleko następne mamy prawie zakończony- już dużo lepiej je toleruje i co ciekawe zaczynamy rezygnować z nocnego karmienia- ostatni posiłek o 20 i potem czasami na chwilę cycuś ok 5 rano i butla już ok 7-8 czyli 12 godzin bez jedzenia- ten cyc o 5 to myślę że zacznę za jakiś czas zastępować wodą.

Kasik, Nataniel nie da się oszukać wodą ;-), czasami budzi się na jedzenie, czasami całą noc bez jedzenia jest. jak obudzi się przed 3 w nocy to przytulam go i usypia znowu, wtedy też najczęściej budzi się ok 6 lub później na jedzenie. jak budzi się po 3 to butlę dostaje
dziś zjedliśmy zupkę buraczkową ;) na początku się krzywił ale zjadł

Spróbujcie też ugotowanego buraczka z surowym jabłkiem. Paweł się tym zajadał.
Jakie warzywa jeszcze wprowadziłyście? Cebulę? Groszek? Pomidory?

Ja wczoraj podałam małemu kisiel. Wyjątkowo smakował, ale co się dziwić-słodkie heh:) Obserwuję i widzę, że nic się po nim nie dzieje także wprowadzę to jako zamiennik deserku czasami.

Filipowi bardzo smakuje kalafior..nic mu nigdy nie było, więc podaję mu go dość często. Uwielbia też pomidorową z makaronem albo ryżem. generalnie ostatnio nawet jak jest po jedzeniu, a ktoś obok je to MUSI się z nim podzielić, bo inaczej jest wrzask i kłótnia :-D

reklama
panziorka mam podobnie z tym dzieleniem się:)jak jem obiad to razem z małym-bez znaczenia czy jest głodny czy nie:) Ja właśnie wczoraj kupiłam samego kalafiora w słoiczku-nie wiedziałam że jest i jutro mam zamiar przetestować.

Do góry