reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzay diete naszych maluszków:)

PUSTISZI to tak jak maly ksiaze, deszcze i wiatry a on na letniaka.
Ja to nie wiem. Ale zeby ktos przezyl taki miesiac jak ja ostatnio i sxpital i ponad 3 tyg zastrzykow to nie wiem czy tak wesolo by mu bylo.
Tam u was takie miksy a ja tu niemalze o chlebie i wodzie a dalej jest jakas wysypka i schodzaca skora. A dowalic jeszcze zwykly proszek to pewnie do tan by ja podraznilo

reklama
Anbas a więc tu tak jest! Dzięki, bo już miałam zamiar cały Dublin zjeździć za jednoskładnikowcem w tesco czy w dunnes, a tu takich nie ma! HA! Ale jakie zdzierstwo w polskim sklepie to masakra, słoiczek po 2 euro albo i więcej, gdzie w normalnym tesco po kilka cenciaków są.... masakra. Te jednoskładnikowe w polskim sklepie będę kupować, ale jak już mała popróbuje to nie ma co przepłacać chyba, oczywiście mięsnych i tych bolognesów jej dawać jeszcze nie będę, ale warzywka, czy owocki jak najbardziej mieszane :) My mamy zamiar na dniach jechać do polskiej hurtowni, tam ponoć taniej, Zobaczymy, najwyżej narobię zapasów hihi :-D

Moja mała nie chce buzi otwierać jak jej podaję, boję się, że nie załapie :-( jadła już marchewę i jabłuszko i nic nie otwiera, muszę szybko podawać jak się zapomni i zaśmieje :)

Aniu spokojnie zacznie otwierac buzke. Laura tak rragowala na leki. Buzia zamknieta, wypychanie jezykiem. A teraz od jakis 2 tyg sama buzke otwiera i az sie trzesie zeby jej dac

Hej moja coreczka bedzie miala 27 miala 4 msce karmie ja mieszanie zastanawiam sie nad kleikiem kukur na noc bo z marchewka to lepiej poczekam z 2 tyg

Aniia i ja robie zapasy jak wychwycilam sama marchewkę w słoiku 10szt wzielam bo wiadomo cZy jeszcze odszukam ;) eeeee fajowo ze masz hurtownie ja zamawialam dodomku.pl tam gdzie inomama korci mnie zeby zamówić jeszcze ale zaraz do pl a tam zostawię ze 150€ trzeba oszczędzać ;)

a ja dla Laury dodam troche kleiku ryzowego, aby mleczko bylo gesciejsze. Jak uda sie odciagnac, bo caly czas cyca

Poczytałam. Raczej dla mnie nie ma rewolucji ;) Za to dowiedziałam sie czemu po 4 miesiącu rozszerzanie diety a nie wcześniej. Musztarda po obiedzie dla niektórych. otóż te 4 miesiące potrzebne są aby przewód pokarmowy dzieci skolonizowały te dobre bakterie . chyba lepiej trochę później niz za wcześnie ;)

A ciekawe co z rozszerzaniem diety u alergików. Hm wizyta u alergologa, jak Laura będzie miała 8, 5 miesiąca

reklama
Marika ja z Kubą miałam wszystko, nawet szczepienia opóźnione o ponad miesiąc bo on miał AZS i alergie . Poza tym wprowadzalismy warzywa z tym ze nie marchewkę jako pierwsze a ziemniaka bo marchewka go uczulała na początku. to samo było z bananami ;) Teraz to zdrowy prawie 3 latek bez śladu alergii acha alergików zwraca sie szczególną uwagę na warzywa czerwone. bardzo mocno uczula np pomidor. a w wiekszości zupek jest on w składzie. Wiec ja nie miałam szans kupować słoiczkowych bo by biedak tylko na 2 zupkach jechał ;)

Do góry