reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzay diete naszych maluszków:)

Nom on już jadl jablko ze sloika i nic nie bylo. Tarlam mu juz tez raz ale zjadl tylko kilka łyżeczek i tez zero reakcji. A tu bum... albo jakies lewe jabko albo za duzo dalam...

reklama
Jak Laura ma jakas nietolerancje na to co zjem, bo jeszcze nic jej nie daje. To ulewa w ten sam dzien i jeszcze caly nastepny.
A Adrianek, jak ulewal?

Zaczął po ok 3 godzinach po jabłuszku. Az chlustal i poszlo cale mleko. - jedna porcja. Wieczorem i dzis juz dobrze. Czasem odbije sie dosłownie minimalnie ale to juz mnie nie dziwi.

Wiec albo sie przejadl, albo jabluszko bylo jakies trefne. Oby juz nie mial takich przygod. Przypomne, ze Laura sobie tak pluca zalala. Dobrze, ze nosisz go w huscie, bo jest w pionie

a wiecie co mi coś mały wszankuje po marchewce nosz takie jazdy od 3 -4 rano że nie tomna jestem chyba zrobie przerwę aaaaa jeszcze mnie zastanawia ten sinlac kurde nikt mi nie napisał czy go używał ale jest meeeega słodki ja bardzo nie probowałam a wczoraj zageszczałam mleko biore łyka i mnie zamurowało mleko nie jest słodkie a tooooooooo jakbym lukier wypiła gdzie to takie słodziki walić matulu... zostawiam to w piździec i poprosze mame zeby kleiki przy przysłała bo tu nie ma :(

aaa i jeszcze chciałam sie zapytać dać małemu dynie w słoiczku m kupił i można dynie oprocz podstawowych : jabłko marchew ziemniaczek ??

No on sporo w pionie jest bo potrafi ulewac. Ale jak pulnuje pozycji i dobrze go odbijam to nic sie nie dzieje. Lekarka mowi ze powinien wyrosnac bo u niego to nie jest nasilone.

Pustiszi Dynia jak najbardziej :) Bardzo zdrowa!

Ostatnia edycja:
PUSTISZI u mnie synek reagowal takimi jazdami na wieczor po posilkach. Jak skonczyk te 5 msc to zupelnie inaczej tolerowal posilki. Chybs brzusio nie byl gotowy

U nas nieurodzaj w skleolpach irlandzkich z fajnymi prostymi sloiczkami dla maluszków po 4msc w sensie tych jedniskladnikowych. Wyobrazcie sobie ze tu dla 4msc dziecka w sloiczku jest juz spaghetti w formie papki albo wolowinka i inne cuda :) ale zeby zwykla marchew czy ziemniaczka znaleźć to juz problem. normalnie jazda hihihi. Ja znalazlam w polskim sklepie coś prostszego a mianowicie jabluszko z brzoskwinia i to dalam skosztować :) Probowala wyssac z lyzeczki az sie uszka trzasly hihi. Dalam ze dwie lyzeczki i wyraznie smakowalo :)

Anbas - dokładnie! tu tak samo! nie ma normalnych rzeczy dla 4 miesiąca, tylko od razu szpinak z beszamelem w morde jeża!

Lauruta 3 dni jadła jabłko i bardzo Jej smakuje, ale kurde wczoraj jakby krostki na głowinie małej...a od 2 dni marchew, ale średnio raczej - szału nie ma. wręcz płacz był wczoraj, no ale wczoraj generalnie był płacz cały dzień...

reklama
Wlasnie miałam sie pytać bo i mnie juz słoik o 4 msc indyk, taka mieszanka z miesami, jak dla mnie po 6 msc moze bym dała a u nas nikt sie nie pitoli to samo z proszkami do prania tu nikt nie słyszał jest jeden tylko jedyny i styka teraz jest 10* i z krótkim rękawkiem małe sąsiady biegają .... Dzieci robocopow czy co ??

Do góry