reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozszerzay diete naszych maluszków:)

PUSTISZI to tak jak maly ksiaze, deszcze i wiatry a on na letniaka.
Ja to nie wiem. Ale zeby ktos przezyl taki miesiac jak ja ostatnio i sxpital i ponad 3 tyg zastrzykow to nie wiem czy tak wesolo by mu bylo.
Tam u was takie miksy a ja tu niemalze o chlebie i wodzie a dalej jest jakas wysypka i schodzaca skora. A dowalic jeszcze zwykly proszek to pewnie do tan by ja podraznilo

reklama
Anbas a więc tu tak jest! Dzięki, bo już miałam zamiar cały Dublin zjeździć za jednoskładnikowcem w tesco czy w dunnes, a tu takich nie ma! HA! Ale jakie zdzierstwo w polskim sklepie to masakra, słoiczek po 2 euro albo i więcej, gdzie w normalnym tesco po kilka cenciaków są.... masakra. Te jednoskładnikowe w polskim sklepie będę kupować, ale jak już mała popróbuje to nie ma co przepłacać chyba, oczywiście mięsnych i tych bolognesów jej dawać jeszcze nie będę, ale warzywka, czy owocki jak najbardziej mieszane :) My mamy zamiar na dniach jechać do polskiej hurtowni, tam ponoć taniej, Zobaczymy, najwyżej narobię zapasów hihi :-D

Moja mała nie chce buzi otwierać jak jej podaję, boję się, że nie załapie :-( jadła już marchewę i jabłuszko i nic nie otwiera, muszę szybko podawać jak się zapomni i zaśmieje :)

Aniu spokojnie zacznie otwierac buzke. Laura tak rragowala na leki. Buzia zamknieta, wypychanie jezykiem. A teraz od jakis 2 tyg sama buzke otwiera i az sie trzesie zeby jej dac

Hej moja coreczka bedzie miala 27 miala 4 msce karmie ja mieszanie zastanawiam sie nad kleikiem kukur na noc bo z marchewka to lepiej poczekam z 2 tyg

Aniia i ja robie zapasy jak wychwycilam sama marchewkę w słoiku 10szt wzielam bo wiadomo cZy jeszcze odszukam ;) eeeee fajowo ze masz hurtownie ja zamawialam dodomku.pl tam gdzie inomama korci mnie zeby zamówić jeszcze ale zaraz do pl a tam zostawię ze 150€ trzeba oszczędzać ;)

a ja dla Laury dodam troche kleiku ryzowego, aby mleczko bylo gesciejsze. Jak uda sie odciagnac, bo caly czas cyca

Poczytałam. Raczej dla mnie nie ma rewolucji ;) Za to dowiedziałam sie czemu po 4 miesiącu rozszerzanie diety a nie wcześniej. Musztarda po obiedzie dla niektórych. otóż te 4 miesiące potrzebne są aby przewód pokarmowy dzieci skolonizowały te dobre bakterie . chyba lepiej trochę później niz za wcześnie ;)

A ciekawe co z rozszerzaniem diety u alergików. Hm wizyta u alergologa, jak Laura będzie miała 8, 5 miesiąca

reklama
Marika ja z Kubą miałam wszystko, nawet szczepienia opóźnione o ponad miesiąc bo on miał AZS i alergie . Poza tym wprowadzalismy warzywa z tym ze nie marchewkę jako pierwsze a ziemniaka bo marchewka go uczulała na początku. to samo było z bananami ;) Teraz to zdrowy prawie 3 latek bez śladu alergii acha alergików zwraca sie szczególną uwagę na warzywa czerwone. bardzo mocno uczula np pomidor. a w wiekszości zupek jest on w składzie. Wiec ja nie miałam szans kupować słoiczkowych bo by biedak tylko na 2 zupkach jechał ;)

Do góry