reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzay diete naszych maluszków:)

reklama
Fifka u nas szpinak ale podejście po raz drugi zrobimy:) my też już jemy mięsko indyka konkretnie, a jutro króliczka spróbujemy, a powiedzcie ile zupki dajecie ok 200 ml czy mniej bo owocka daje ok 150 ml

Jagus ja się tak podniecam tym jego jedzeniem bo on jak stary chlop w lape bulke i je sam... a jak krzykiem domaga się jedzenia. Musze chować sie przed nim jak jem... bo będzie wiszczal. A niby taki mały i chudy...

Juli ja nie daje słoików wiec nie wiem. On ma swoją miske i mam taka miarkę na oko ile on zjada... ale z 150-200ml tego będzie

Juli ja od początku sama gotuje. Gotujac maly gatnuszek blenderowalam i mrozilam w kostkarce do lodu. :-) później rozmrażalam po 2-3 kostki na mala porcję a w zamrażarce mialam z 3 rodzaje zupki. :)

Malemu zdecydowanie moja kuchnia bardziej smakuje niz sloiki - chętniej je. :)

Moja Lenka je jak wróbelek, cyca ssie 5 minut, zupki zjada ok 70 g, a później jeszcze np pół jabłuszka startego. W porównaniu z Waszymi to bardzo malutko.

Siva moja je dokładnie tak samo:)

Fifka ja się wcale nie dziwię, nic tylko się cieszyć że maluch ma apetyt:) No i pięknie sobie radzi z jedzeniem:)

Kochane dawałyście może maluchom pomidory? W zleceniach niby pisze że od 9 miesiąca. Ale mam akurat swojskie i zrobiłabym Klusi pomidorówkę ale boję się trochę. A niestety świeżych pomidorów nie mogę zachować na później.

ja dziś do zupki dodałam pomidorka - żeby sprawdzić ewentualną reakcję alergiczną. Więc nie była to typowo pomidorowa, a tylko jarzynowa z dodatkiem pomidora. Co z tego jak małej nie smakowało... zjadła ze 4 łyżeczki i to z wielkim płaczem. a zawsze około 120 ml zupki zjada.

reklama
Do góry