reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzay diete naszych maluszków:)

A ja już wiem, że marchew nie sluzy nawet ta z jabłkiem. Mega zatwardzenie. Tej nocy musiałam malować brzuszek i robić roweryki aby coś poszło. Trzecia próba z marchewka to klęska

reklama
Ja z pytaniem do mamuś, które zupki przygotowują samodzielnie. zostawiacie już dzieciakom jakieś grudki czy nadal blendujecie na "zero" ?? ostatnio dodałam małej gotowane żółtko do zupki tylko pogniecione widelcem - ślicznie to przeżuwała. zrobiłam podobnie z rybką (bez ości, podrobiłam w palcach na malusie kawałki) to mnie teściowa skrytykowała..

Elama ja jeszcze blenduje bo my zaczynamy rozszerzanie a do tego przy wycgodzacych zębach nie chce zbytnio jesc. Mysle ze skoro ladnie je i sie nie krztusi to nie musisz robic papek gladkich. Zreszta przy blw dzieci jedza w kawalkach. To zalezy od dziecka jak sobie radzi.

My od dawna nie blenderujemy :) daje mu jeść tak jak nam. Kroje lub duszę widelcem tylko twarde rzeczy bo moj ma tylko dwa zeby. Ale warzywa, galki itp daje do buzi w kawałkach do żucia. :)

Elama ja juz tez jakis czas nie do konca blenduje,czasem tez tylko widelcem dusze. Tymek sie nie krztusi,ladnie sobie przezuwa,wiec twierdze,ze tak jest,ok. A biszkopcika czy chrupki pieknie sam zjada,wiec chce tez troche mu dawac w kawalkach tak jak w blw :-)

tamtusia od kiedy podajesz biszkopcika? ja wprowadzałam gluten ale pojawiły się córce małe plamki i odstawiłam ale znowu chyba sprobuje pod koniec 6 miesiaca.
takie mam pytanie do mam jakie dajecie owoce dzieciatkom surowe starte ew blendowane czy gotowane na parze, kurcze ja daje od prae dni na parze i mam wrazenie ze ja zapchały:( takie bobki robi biedna sie meczy może lepiej surowe w internecie tyle informacje ze juz glupieje:( pomozcie doswiadczone mamusi! napisałam na głownym a moze tu też powinnam jak wyglada wasz dzień z jedzonkiem u maluchów bo ja już głupieje dla przykładu napisze swój, moja córka ma 6, 5 msca
ok 5 lub 7 jak dziś mleko 150 ml
normalnie ok 9-10 dostawała kasze czasem zjadała czasem nie dziś dałam 3 łyżeczki śliwki ż
eby ten brzuszek rozluźnić
ok 12-13 obiadek
do tego czesto ok 50 ml mleka
potem deserek róźnie jak uśnie poźniej to albo o 15 albo 17
czasem dawałam jeszcze ok 18:30 mleka a od paru dni nie daje
i dopiero po kapieli daje ok 200 ml kaszki

elama ty już wprowadzasz zółtko jajka?

U nas dzień wygląda tak :

6 - cyc
8 - śniadanie - Jajecznica/kanapka/owoce z kasza/bułeczka
9 - cyc
11 - cyc czasem bułeczka lub owoc... i spanie
14 - pobudka, cyc i obiad - je to co my lub gotuje mu zupke
17 - cyc - czesto tez kawałek chlebka, bulka lub owoc
19 - kasza ok. 150ml i oczywiście cycem popija.

W nocy z dwie lub jedna pobudka na piers.

Ostatnia edycja:
kurcze zasrtanawiam się czy Zosia nie za mało mleka je...ona zje tylko 120ml...( a w nocy to 90...) i w dzień pije tylko 2 razy(do spania),póżniej na noc a w nocy ze 3razy...

reklama
No ja nie wiem ile Adrian je mleka... ale mniemam ze jak opyla 150ml kaszy to i tyle pewnie mleka pije. No i często chce do piersi w ciagu dnia

Do góry