reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzay diete naszych maluszków:)

reklama
Milusia moja tez mało pije rano ok 150 czasem wieczorem ok 80-120 no ale wieczorem kaszy ok 180 ml ktora dalej daje jej butelka

moja je mniej wiecej tak:
6 rano - 120 ml mleka
9:30 - 100 ml mleka (spanie)
11:30 - 120 ml kaszki
14 - zupka
16- owocek (rozne kombinacje z jablka, banana, malin lub moreli)
18- 120 mleka
20- 100 mleka
miedzy 2-4 w nocy - 150 mleka

a co do żółtka to już 3 razy dawałam i wszystko ok. poza tym do zupek na zmiane królik, kurczak, pstrag lub zółtko.

Jak czytam Wasze posty to wydaje mi się, że nam powoli to idzie:) Póki co u nas wygląda to mniej więcej tak:
6 - cyc
9-10 sen 30 min (zazwyczaj bez jedzenia)
11-12 owoc+cyc
13 sen 30 min
14-15 zupka
17 cyc
18.30-19.30 kaszka z owocem
20-21 cyc
+pobudki 3-4 razy w nocy.
Ryby jeszcze nie jadłyśmy, ale mięsko już tak:) Dziś spróbowałam dać jajecznicę, ale ewidentnie jej nie podeszła - miała minę, jakby cytrynę jadła;)

reklama
Na tym etapie to jeszcze ok, niech odmawia jak coś jej nie pasuje, ale mam nadzieję że tym sposobem nie wyrośnie mi z niej niejadek;) Fifka super, że Adrianek tak sobie radzi i ma apetyt - u nas bywa różnie, je tylko jak coś posmakuje, a jeśli chodzi o konsystencję to musi być całkowicie gładka papka...

Do góry