reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzay diete naszych maluszków:)

Ja jestem zboczona, bo mam w rodzinie osobę, która latami miała styczność z produkcją żywności i nasłuchałam się różnych paskudnych historii, choć niby normy, certyfikaty, kontrolie itp.

reklama
Katherinne to faktycznie,ale nie jest sie w stanie tego sprawdzić,naet tych EKO,pewność byś miała posiadając wlasną uprawę warzywek lub kogos bliskiego rodzinę,znajomego co posiada takie swojskie prodykty.
Czasem człowiek im mniej wie tym zdrowszy i spokojniejszy,ja wiem że to dziecko jest itd,ale taka jest prawda,że nie jesteśmy w stanie wszystkiego wyeliminować,żeby chemii nie było :no::-( można starać się ile tylko się da to ograniczyć-smutne to ale takie czasy

Dlatego ja na samym początku pojedńcze warzywa podaje w tych słoikach,potem już po 6tym miesiącu będę już tylko gotować małej w większości.No cyba że jakieś dania z rybką t będę sie bała,że sama źle ości usunę ,wiec też na początku skuszę się na dnia ze słoiczka

cos w tym jest bo sama za czasow studiow pracowalam w fabryce przetworstwa w nieczech z wysokimi certyfikatami, a wiem co sie dzialo gdy okazalo sie ze cala partia czeresni jest z robakami. no ale co zrobic, tak jest wszedzie w kazdej fabryce wiec i makarony i przyprawy i wszystko, tak naprawde nigdy nie wiemy co jemy i co zostalo zmielone razem np. z przyprawami

Mam nadzieję, że to nic z mojej diety, bo będę miała fałszywy obraz.
Po kleiku na moim mleczko nic się nie działo

My dziś 5 dzień mlecznej próby mamy. I kurcze, delikatne zaczerwienienie na buźce i sucha skóra. Więc jeszcze nie jest po wszystkim, ale myślę, że powoli alergia ustępuje :-) Takie światełko w tunelu :-) Może nie będę musiała aż tak się obawiać możliwej zawartości śladowych ilości mleka :-)

Ją czytałam, że lepiej zjeść raz na jakiś czas zakazany produkt niż codziennie w niewielkich ilościach. Najlepiej dieta rotacyjna

Załamać się można wśród tych sprzecznych informacji. Nam alergolog kazała próbować dzień po dniu z małymi ilościami.
Jak jest reakcja to odstawić i za jakiś czas znów próbować.
Q jak nie ma to wiadomo.

reklama
A ją to przeczytałam przy zleceniach po teście ImuPro 300, 100, 50 czyli przy nietolerancjach pokarmowych. To też alergie ale 3 stopnia. Wiec sama nie wiem jak to robić czy po troszku coś dawać czy raz i czekać ten tydzień na reakcje

Do góry