reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzay diete naszych maluszków:)

Dzięki dziewczyny, wiem że jabłka i suszone śliwki pomagają, bo już któryś raz się nimi ratuję. Bardziej chodziło mi o to, by np. marchew tak połączyć z jakimś "rozluźniającym" warzywem, by w ogóle problemu z twardą kupką nie było... Z tego co znalazłam na necie i wyżej wypisałam wychodzi na to, że burak jest dobry ale póki co jesteśmy po jednej próbie i był be, a połowę tego co zjadła to ulała, więc kolejne podejście zrobię dopiero za jakiś czas...

reklama
a jakie macie zdanie na temat karmienia na spiocha np. jak dziecko zjdało o 20:30 to tak na spiocha dac z 60 bo wiecej nie zje?

Juli ja już robilam i 170ml i w wiekszości zjadała King 130ml 100ml,więc więcej już nie szykuję jak no 100ml zależy ile zjadla w ciągu dnia,ja zapisuje wszystko i na tej podstawie daje na noc,zje na śpiocha tyle ile chce.Ostatnio np zjadla mi tylko 70ml,ale coś tam zjadła.
Też mam jakoś karmienie o 20.00 lub 19.30 i bardzo często robię najdłuższą przerwę bo np o 23.30 daję mleko te 100ml i na tym koniec,zje na śpiocha i kładę dalej spać

Jaguś widzisz​ nie doczytalam,że chodzi Tobie o coś innego,ale masz już sprawdzone a ciekawe jak by zadziałała mieszanka marchew i brokuł?

Właśnie Nisiao o coś takiego mi chodziło, a brokuł podobno neutralny, ale spróbować można:) Dziś drugi dzień podałam jej śliwkę i kupa poszła tak szybko, że już na pewno nic małej w brzuszku nie zalega;-)

Jak Wasze dzieci reagują na brokuł i kalafior?
Bo u nas na razie odpada...
W ogóle słuchajcie przyszły do mnie te schematy żywienia dzieci i każdego dnia przekonuje się że Ja jako matka wiem najlepiej co mam dziecku podawać i książkowe chowanie to nie dla mnie:-D ja wszystko zawsze musze po swojemu:-)
Mamy już 2 produkty do odstawienia :marchew i kleik kukurydziany bo któryś z nich małą uczula...za 2dni dostanie jeden z nich i się okaże...

A ja wyrodna matka skusilam się na kawałek sernika i Lenka wysypana po kilku dniach jak nie wiem co :( także o nabiale zapominam na kolejne dwa miesiące. Jedynie białko jaja widzę, że jej nie szkodzi.

Kurcze ja dalej nie moge ustalic co u nas uczula:( nie widze zadnej zaleznosci między tym co zjem a skóra. A ubrania w orzechach piore.
Co do sernika widzialam przepis na taki sernik dla alergikow. Byl biszkopt pieczony potem masa z kaszki bezmlecznej brzoskwiniowwej i na gorze borówki. :)

U nas jedyne objawy alergi to ulewanie i sucha skóra.
1.07 mała kończy pół roczku i ruszamy ze sloiczkiem.
Co proponujecie najpierw? Marchewka czy dynia? Mnie jakoś dynia wzdyma osobiście

reklama
Do góry