reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzay diete naszych maluszków:)

Hope ja daje sloiczki bo w sklepach sama chemia w zwyklych warzywach ... czekam az tesciowej cos urosnie swojskiego :) a dalam marchewke, teraz dalam marchew z ziemniakiem, a jutro bedzie ziemniak z dynia, bo same to widzialam tylko marchew i groszek zielony brokul i kalafior (te trzy z bobowity) i z dwuskladnikowych jest jeszcze ziemniak ze szpinakiem

potem marchewkowa z ryzem z bobovity do wprowadzenia selera

jarzynowa zupka z bobovity do wprowadzenia pora

i mlode jarzynki z hippa do wprrowadzenia pietruchy

Ostatnia edycja:
reklama
Hope Hipp ma dynię z ziemniaczkami :)

ja chcąc nie chcąc muszę sama młodemu gotować, wysypało nas po marchwi - a w większości słoików marchew jest ;/
na razie zaprzestaliśmy jedzenia, tylko cycuś jest ale widzę że młody strasznie się rwie do jedzenia... więc chyba trzeba zacząć pichcenie dziecięciu ;) zejdzie mu wysypka i wznawiamy po 5 miesiącu wprowadzanie jedzonka (bo znów go wysypało po mojej zupie ze śmietaną ehh)

No właśnie mamy dynię z ziemniaczkami hipp ale myślałam że sama dynia jest.
Kasieńka ja też póki co słoiki kupuje czekam aż moje warzywa urosną i wtedy już gotować będę.

Marchewka mimo że jako jedno z pierwszych warzywek często uczula, ponadto może wywoływać zatwardzenie u dzieci...
ja jeszcze czekam z jedzeniem, ale myślę że będę dużo sama gotować. Pisał ktoś o bananach, że tylko ze słoiczka, tylko że ja myślę że żeby dopłynęły i zostały przerobione na słoiczki, to też w nie pakują chemię... mam nadzieję że mój synek będzie smakoszem moich potraw.... :-):-)

Kaczuszka, nie zgodzę się z Tobą co do bananów. Interesowałam się trochę zdrowym żywieniem i wiem już dlaczego cena tych bio jest czasami trzykrotnie wyższa niż zwykłych. Zresztą wystarczy porównać rozmiary zwykłych bananów i tych bio,albo to jak szybko psują się te bez chemii a jak długo mogą leżeć zwykłe, żeby zrozumieć, że bananów lepiej małemu dziecku nie podawać. To samo dotyczy cytrusów..

a ja zupki gotuję sama. Ziemniaczki ekologiczne mam od rodziców a marchewkę zakupuję też wiejską w sklepie JABŁONKA, nie wiem czy w innych miastach jest.

Powiem tam, teraz o wszystkim piszą że jest złe i niedobre, pieluszkie jednorazowe-złe, chusteczki nawilżane-złe, słoiczki-złe, mleko modyfikowane-złe, herbatki-złe, no można zwariować. Dlatego uważam że każdy robi jak chce. Ja do tej pory dawałam słoiczki ale zaczełam gotować zupki sama i dodaje łyżeczkę masła i Zośka potrafi zjeść 3/4 szklanki i wołać o jeszcze, czyli mama gotuje lepiej :) Ale kilka słoiczków mam więc też dam :) A warzywka teraz kupuję od Pana wozaka który jest raz w tyg i ma swoje warzywka a później będe brać ze swojego ogródka :)

Co do marchewki racja dawałam myslalam ze nie to uczula a jednak zrobiłam przerwę buziunia czyściutka bez plamek wczoraj dałam marchewkę bach znowu i nie wiem kiedy dam poki co daje Pasternaka ziemniaka dynię gruszke jabłko brzoskwinke raz spróbowałam wołowinke myslalam ze mały sie rozplacze tak mu w niesmak było i poszłam po warzywa i zjadł czyli poki co zostaje przy warzywach i owocach a za 2 tyg juz po 5 msc dam zupki ...

reklama
Do góry