reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

rozszerzanie diety naszych maluszków

reklama
anni, to ja się jeszcze zastanowię (tzn Michał się zastanowi), bo jak ona już teraz pazurki (ząbki) pokazuje, to co będzie za X lat:szok::-D

anni, to ja się jeszcze zastanowię (tzn Michał się zastanowi), bo jak ona już teraz pazurki (ząbki) pokazuje, to co będzie za X lat:szok::-D

hehehe:-D:-D:-D o bo wiesz...reklamacji nie ma ;-)

tak, ma 6 zebow i to najwidoczniej wystarczylo...ja sie cieszylam ze dziecka "nie ma" i spokoj na godzine- a tu patrze i ....trzyma w raczkach dwa kawalki kabla - cala usmiechnieta.:eek:

A moglam zdjecie zrobic - teraz tak sobie mysle no hehehhe

Dziewczynki, a ja mam pytanie - czy wasze obiadki dla maluchów są jedno- czy dwudaniowe ?? bo my zupę jemy i jakoś mi z tym dobrze, ale na forum (poprzednim ;-)) wyczytałam, że dzieci już dostają dwa dania :szok::szok::szok::szok: i niektóre nawet kanapki z szynką na śniadanie (-> niektóre wiedzą o które dzieci chodzi ;-)) :szok::szok::szok::szok:

JOLA zestaw małych pojemników i u nas zakupiony ;-) wcześniej używałam pojemników na pokarm AVENT ale one mają pojemność 180ml, a jednodniowa zupka Antonka 250, więc musiałam coś większego zakupić ;-) drugi zestaw pojemniczków mam w zamrażarce ;-) w jednym pudełki mam marchewkę, w drugim por, w następnych pietruszkę, seler i ziemniory ;-) wszystko pokrojone w kosteczkę i gotowe do gotowania :tak:

dynię mam zamrożoną w Sulechowie i nie mam jak jej przewieźć bez rozmrożenia :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

przyprawy :rolleyes2: sól absolutnie nie ;-) natkę dawałam ;-) sobie zapominam doprawić zupę, a co dopiero Antkowie :-D

Gingeros u nas obiadki są narazie jednodaniowe i to takie ze czasem daje malej zupke a czasem zageszczam to do konsystencji obadowej:tak::tak::tak:

co do chleba to juz dobre z 1,5 miesiące daje jej chlebek do gryzienia ale jak narazie na bulke z szynka jest jak dla mnie za mala,bo chlebek slini i dopiero takie rozmiekczone polyka:-)

no to mi ulżyło :-D a nad chlebem jeszcze sie zastanowię ;-) niby po 10 miesiącu powinno sie wprowadzić, więc mogę jeszcze poczekać ;-) chrupy dopiero zaczął jeść,więc już jakiś postęp ;-) wcześniej płakał jak dostał chrupę :-D

Dziewczynki, a ja mam pytanie - czy wasze obiadki dla maluchów są jedno- czy dwudaniowe ?? bo my zupę jemy i jakoś mi z tym dobrze, ale na forum (poprzednim ;-)) wyczytałam, że dzieci już dostają dwa dania :szok::szok::szok::szok: i niektóre nawet kanapki z szynką na śniadanie (-> niektóre wiedzą o które dzieci chodzi ;-)) :szok::szok::szok::szok:

dwudaniowe, tzn: zupa i drugie danie (ziemniaki ze schabowym:-D) - o jednej porze???:baffled:

U nas jest jedno danie na obiad: zupa, czasami jak wsypie mi się za dużo kaszy wychodzi kasza z warzywami i mięsem, czyli drugie danie:laugh2:)

jeżeli chodzi o kanapkę z szynką to za wysoka poprzeczka dla Stasia z jego dwoma małymi ząbkami:-D poza tym na kanapki przyjdzie moim zdaniem jeszcze czas.

sam chleb czasami mu daję, głownie jak jemy z Igorem śniadanie lub obiad a Staś patrzy się na nas jakby nie jadł od tygodnia:-)

reklama
Do góry