Krupka - wg najnowszego schematu żywienia - dzieciom karmionym piersią 1/2 żółtka do innych potraw co 2 dzień podaje sie po skończeniu 6 m-cy, ja uważam że żółtko ma lepsze białko niż mięcho i chyba szybciej podam malemu żółtko niż jakikolwiek wywar czy mięso
reklama
a ja dzisiaj ugotowałam pierwszą w życiu zupkę dla synia !!
dałam pierś kurczaka, buraczka, fasolkę, marchewkę, pietruszkę i ziemniaka - i powiem wam że aż mi smakowało - zupełnie co innego niż te słoiczki
a na jutro albo pojutrze kupiłam mu obiadek - wołowinka z pożywną fasolką i ziemniaczkami - brzmi jak nie lada uczta a ciekawe jak będzie smakować ;-)
a co do schematu żywienia - oglądam go czasem z nudów w przychodni ;-)
dałam pierś kurczaka, buraczka, fasolkę, marchewkę, pietruszkę i ziemniaka - i powiem wam że aż mi smakowało - zupełnie co innego niż te słoiczki
a na jutro albo pojutrze kupiłam mu obiadek - wołowinka z pożywną fasolką i ziemniaczkami - brzmi jak nie lada uczta a ciekawe jak będzie smakować ;-)
a co do schematu żywienia - oglądam go czasem z nudów w przychodni ;-)
Żania7
mama kochanych urwisków
cycek z dodatkiem marchewki lub ziemniaczka własnej roboty, na wieczór kleik ryzowy na mlezku mamy , myślałam że bedzie lepiej spała ale nie budzi sie dalej co 3 godziny na jedzenie kurcze moze wprowadze kaszke? tylko ile na pierwszy raz jej dać?
reklama
Żania7
mama kochanych urwisków
sok jabłkowy u nas jest ok z łyżeczki albo z kubka niekapka ale wtedy wszystko jest w soku z butelki wszystko jest nie dobre, ewentualnie kleik ryżowy ale najpierw jest krzyk, po chwili jedzenie
Podziel się: