reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

rozszerzanie diety naszych maluszków :)

Krupka - wg najnowszego schematu żywienia - dzieciom karmionym piersią 1/2 żółtka do innych potraw co 2 dzień podaje sie po skończeniu 6 m-cy, ja uważam że żółtko ma lepsze białko niż mięcho i chyba szybciej podam malemu żółtko niż jakikolwiek wywar czy mięso

reklama
a ja dzisiaj ugotowałam pierwszą w życiu zupkę dla synia !!
dałam pierś kurczaka, buraczka, fasolkę, marchewkę, pietruszkę i ziemniaka - i powiem wam że aż mi smakowało - zupełnie co innego niż te słoiczki :-D

a na jutro albo pojutrze kupiłam mu obiadek - wołowinka z pożywną fasolką i ziemniaczkami - brzmi jak nie lada uczta a ciekawe jak będzie smakować ;-)

a co do schematu żywienia - oglądam go czasem z nudów w przychodni ;-)

Ja tez wczoraj po raz pierwszy ugotowalam synkowi zupke z marchewki, ziemniaczka i buraczka, wymieszalam mu to jeszcze z zupka ze sloiczka, bardzo mu smakowalo az nie moglam nadazac z lyzka :), dzisiaj tez juz mu sie gotuje zupka

Wczoraj były po raz pierwszy brokuły a dziś odpowiednia po nich kupa. Próbowlama mu tez dawać soczek z jabłka ale pluje i za nic w świecie nie chce. Kto to słyszał???????

No my niestety w południe mamy warzywka ale są też dni kiedy jest tylko cyc. A tak w ogóle to zauwazyłam że Rafał jakoś mniej je ostatnio. To chyba przez te zęby.

moja zuzia je 4 butle w ciągu dnia, do tego soczek i herbatka, oraz owoce na 2 śniadanie i kaszka na mleku oraz obiadek - zupka lub warzywka. lekarka kazała już nam dawać, a pod koniec tego mc kroliczek do zupki, koniecznie!;-):cool:

moja też nie chciała soku z butli jabłkowego, więc zaczęlam jej podawać łyżeczką, bardzo się cieszy jak dostaje z łyżki, a szczególnie takiej zwykłej.:sorry:

cycek z dodatkiem marchewki lub ziemniaczka własnej roboty, na wieczór kleik ryzowy na mlezku mamy , myślałam że bedzie lepiej spała ale nie budzi sie dalej co 3 godziny na jedzenie kurcze moze wprowadze kaszke? tylko ile na pierwszy raz jej dać?

reklama
sok jabłkowy u nas jest ok z łyżeczki albo z kubka niekapka ale wtedy wszystko jest w soku:tak: z butelki wszystko jest nie dobre, ewentualnie kleik ryżowy ale najpierw jest krzyk, po chwili jedzenie

Do góry