reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

rozszerzanie diety naszych maluszków :)

Ewitka, nie samą marchewką żyje człowiek.... Daj mu dynię może z ziemniakami, albo co - fakt że bez marchewki ciężko, ale przecież nieraz i uczulenia są na marchewkę a te dzieci coś jeść muszą - i jedzą. Potem pewnie polubi może po prostu jak to facet- dopiero jak dodasz do niej MIęCHO

Aga

reklama
ewitka - moj Jasio tez samej marchewki nie chcial. Moze sprobuj tak jak ja - najpierw samo jablko, a potem jablko z marchewka - ma bardzo dobry smak, bo sama marchew to taka jakas gorzkawa mi sie wydawala :eek:
No a z tym deserkiem o 17:00 to tak wlasciwie powinno byc - five o'clock w koncu ;-) Ale o tej porze jest mleko... Chyba przesune obiad wczesniej (przed 14:00), mleka dam mniej np o 16:00 a po 17:00 deserek. No bo nie bede rezygnowac jeszcze z 4 porcji mleka bo to jeszcze nie ten etap.

ewitko mój tez na początku nie chciał w ogóle marchewki;-) Spróbuj z czymś innym bo jak tak mu bedziesz cały czas tą marchewkę podsuwać to w końcu sie zrazi w ogóle do jedzenia łyżeczką:sorry: Ja trochę odczekałam i punktem przełomowym okazała sie marchewka z ryżem, może nie rzucał sie na nią jakoś specjalnie, ale zjadł. No a marchewka z jabłuszkiem to już w ogóle rarytas :-D:-) Teraz już w ogóle z tym nie ma problemu ;-)

A ja dzisiaj zrobiłam owocowe szaleństwo dla małego, pół banana, pół jabłuszka sok z połowki pomarańcza i skruszona połówka ciastka od 4 miesiąca. wszystko razem smakowało wysmienicie, zobaczymy jak mały zareaguje brzuszkiem, przepis dostałam od pediatry mam nadzieję, że nie walnęłam głupoty:szok:.

Robiłam trzy podejścia z marchewką i trzy samego jabłuszka, żeby nauczył się jeść łyżeczką. Jabłuszka zje ze trzy malutkie łyżeczki i na tym kończy się jego zainteresowanie, potem jego celem staje się zrzucenie samolotu lecącego w kierunku jego buzi :-(

Chciałabym dzisiaj dać małej na noc jakąś butlę z kaszą czy czymś takim i nie wiem co byłoby najlepsze na pierwszy raz :no: Powiedzcie co powinnam jej podać.
Dzisiaj Oliwka dostala zupkę marchwiową z warzywami więc czy nie stanie się nic jeśli podam jej na noc jeszcze coś takiego jak kasza czy kleik?
Mała ostatnio budzi mi się w nocy do karmienia co dwie godziny więc myślę, że może mój pokarm nie jest już tak treściwy i chyba jej już nie wystarcza :zawstydzona/y:

Jeśli mogę jej podać jakąś butlę to napiszcie co najlepiej i jak to dokladnie zrobić bo jestem w tym zielona :baffled:

Welonko ja próbowałam do "normalnego" modyfikowanego mleka dosypywać kleik kukurydziany ale jakoś nie podchodziło to Karolince i wcale nie powodowało dłuższego snu. Niedawno kupiłam mleko Nan 2R i zasmakowało:-) Jest to mleko z kleikiem ryżowym. Mała chętnie je wypija i pewnie to zbieg okoliczności ale zaczęła dłużej spać:-)
Kasro czyli taka kaszka mleczno ryżowa robiona na wodzie to nie bardzo? Bo obecnie nie mam żadnego mleka w domku odpowiedniego dla Niuńki ;o(

ojjjjj chyba mam jakąś próbką, którą mi przysłali - idę sprawdzic co to ;o)

Mam : NESTLE - NAN HA2 mleko następne w proszku dla niemowląt, wzbogacone o żelazo!

reklama
Welonka jeśli Oliwka nie ma skazy itd to przeciez możesz jej dawać kaszkę mleczno ryzową :tak:Tak jak piszesz, robioną na wodzie ;-)

Do góry