reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

rozszerzanie diety naszych maluszków :)

Ja Antosia karmie piersia ale i u mnie nie obywa sie bez dopijania mleczka z butelki , my pijemy Bebiko i jak narazie jest ok.

Do picia dawalam herbatke koperkowa a dzis kupilam rumianek i od jutra bedzie pil rumianek. Na kolki i wszelkie bule brzuszka zawsze sprawdzal sie PLANTEX przynajmniej przy moich dziewczynach nie wiem jak przy małym bo narazie go nie ma potrzeby stosowac.

Pozdrawiamy :)

KRUPKA my tez z reguly jemy na lezaco bo to dosc wygodne :)

reklama
No to może zrób morfologię prywatnie, zyrafa?

A czy po tym ferrum zauważyłyście zmianę koloru kupek? Niby powinna być ciemna, ale u synka nic się nie zmieniło póki co.

krupka,jak mi sie oczy same zamykaja,to tak-wole na lezaco,niz mialabym ja upuscic lub sie na nia polozyc.zreszta ona wtedy tez jest spiaca.ostatnio zaczyna robic duuuze przerwy w nocy,nie potrzebuje juz tyle dojadac w nocy,co na poczatku.

ja też dokarmiam Kame, czasem raz, czasem dwa razy dziennie a dziś w ogóle nie trzeba było, no i ze dwa razy na dzień daje tez herbatke rumiankową, a z kupkami to bardzo różnie, średnio jakieś 4, 5 na dobe ale np. wczoraj zrobiła chyba z 8 a dziś ani jednej:crazy:

Tak dopajam go herbatka, dzisiaj rano zrobil kupke, troszke mu pomoglam termometrem, chyba ze to sprawa tego debridatu, zobaczymy jak bedzie dalej, dzisiaj postaram sie zeby byl tylko na moim mleku

Na lezaco jest wygodnie, ale z drugiej strony to ta pozycja sprzyja ulewaniu - polozna jak Jasiowi sie ulewalo, to powiedziala ze mozna go karmic nawet w pozycji pionowej i faktycznie ukladamy go wyzej i juz niemal nie ulewa w ogole :-)

ja pozycje lezaca stosuje tylko i wylacznie w nocy,gdy zasypiam nad dzieckiem,a tak normalnie to ja siedze,a ona albo jest lekko oparta o moje kolano,albo lezy,ale na moich nogach,a zaraz po zjedzeniu sie pionizujemy i czekamy na piekne odglosy godne degustatora spod budki z piwem :-D

Mój to i "pierd" ma rasowy. Nawet dziadka przebija. I zauwazyłam że jak robi kupke albo pierdzi to starsznie go to męczy bo się pręży i ryczy często.

reklama
moja Dominka zazywa debridat,bo tez miała problemy z kupa(strasznie to ja meczyło),natomiast nie chce mi pic wogole herbatek i nie wiem co z tym poczac-poprostu nie lubi:no:

nam na kolkki pomaga albo lantex ale ostatnio lekarka poleciła esputicon i tez jest ok

Do góry