reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

rozszerzanie diety naszych maluszków :)

szerlock- moja zuzia też tak czasami dziczeje, ale faktycznie zazwyczaj tak jest jak jest bardzo ciepło albo się nałyka powietrza albo za szybko się rzuca na cyca. U nas karmienie 40-60-.... min to norma, a 15 minut to marzenie!

ja też ją biorę na odbicie, beka jak mój mąż po piwie ( nie jednym), a piardy takie puszcza, że trupa by obudziła, a minię ma wtedy: " to nie ja... nie wiem o co chodzi?!":-D

reklama
U mnie też 15 min karmienia to marzenie. Rekordowo synuś nie wypuścił piersi przez ponad godzinę. Zazwyczaj karmienie kończy się włożeniem mojego palca do buzi maluszka (bo uścisk szczęk ma niesamowity) i sprawdzaniem jego reakcji. W nocy na szczęście zazwyczaj po pół godzinie karmienia zasypia i jak go nie obudzi po 5 min ból brzuszka, to ładnie śpi.
A efekt "pisklaczka" czyli chaotycznego poszukiwania piersi obserwuję jak mały sobie przyśnie i mu pierś wypadnie :-)

to szukanie jest the best! a najśmieszniejsze jest jak się rzuca na cyca, jakby miała go odgryźć:szok:
ja też wkładam palca i również czuję jak mocny jest uścisk, grrr!

słuchajcie co mi się smiesznego przydazylo. moj maluszek to nawet na nos sie rzuca i ssie:tak::-D wyobrazcie sobie, ze spi z nami po pobudce o 6 rano i wtedy dostaje cyca i zasypiamy sobie pięknie do 9. ja tu smacznie spie i czuje, ze cos sie dzieje z moim nosem - otwieram oczy, a moj synus trzyma swoimi ustami moj nos i posapuje w poszukiwaniu wylotu jedzenia:-D:-D ubawiłam sie tym niesamowicie. to bylo takie urocze i zabawne, ze hej:-D

Szerlock - ale miałaś niesamowitą pobudkę :-):-):-). Musiało to świetnie wyglądać :tak:;-):rofl2: a twój nos stał się obiektem godnym porządania :-D:tak:;-)

reklama
Madlen-przyjmuje juz ok.4 tyg.za kilka dni skonczy nam sie ta butelka,wiec wypadało by sie wybrac do pediatry i zapytac

unormowało sie gdzies po 2-3 dniachtzn.nadal robi kupki raz 2 dni,ostatnio zdaza sie robic codziennie,ale co najwazniejsze nie cierpi przy tym jak na poczatku,tylko kupka łatwo jej przychodzi:-)

Wiola,sprawdz w ulotce,ile po otwarciu mozna uzywac dana butelke debridatu.ja nie uzywam,ake kolezanka uzywala i nie pamietam,czy to byly 3 tygodnie,czy 4.

Do góry