reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

rozszerzanie diety naszych maluszków :)

szerlock- moja zuzia też tak czasami dziczeje, ale faktycznie zazwyczaj tak jest jak jest bardzo ciepło albo się nałyka powietrza albo za szybko się rzuca na cyca. U nas karmienie 40-60-.... min to norma, a 15 minut to marzenie!

ja też ją biorę na odbicie, beka jak mój mąż po piwie ( nie jednym), a piardy takie puszcza, że trupa by obudziła, a minię ma wtedy: " to nie ja... nie wiem o co chodzi?!":-D

reklama
U mnie też 15 min karmienia to marzenie. Rekordowo synuś nie wypuścił piersi przez ponad godzinę. Zazwyczaj karmienie kończy się włożeniem mojego palca do buzi maluszka (bo uścisk szczęk ma niesamowity) i sprawdzaniem jego reakcji. W nocy na szczęście zazwyczaj po pół godzinie karmienia zasypia i jak go nie obudzi po 5 min ból brzuszka, to ładnie śpi.
A efekt "pisklaczka" czyli chaotycznego poszukiwania piersi obserwuję jak mały sobie przyśnie i mu pierś wypadnie :-)

to szukanie jest the best! a najśmieszniejsze jest jak się rzuca na cyca, jakby miała go odgryźć:szok:
ja też wkładam palca i również czuję jak mocny jest uścisk, grrr!

słuchajcie co mi się smiesznego przydazylo. moj maluszek to nawet na nos sie rzuca i ssie:tak::-D wyobrazcie sobie, ze spi z nami po pobudce o 6 rano i wtedy dostaje cyca i zasypiamy sobie pięknie do 9. ja tu smacznie spie i czuje, ze cos sie dzieje z moim nosem - otwieram oczy, a moj synus trzyma swoimi ustami moj nos i posapuje w poszukiwaniu wylotu jedzenia:-D:-D ubawiłam sie tym niesamowicie. to bylo takie urocze i zabawne, ze hej:-D

Szerlock - ale miałaś niesamowitą pobudkę :-):-):-). Musiało to świetnie wyglądać :tak:;-):rofl2: a twój nos stał się obiektem godnym porządania :-D:tak:;-)

reklama
Madlen-przyjmuje juz ok.4 tyg.za kilka dni skonczy nam sie ta butelka,wiec wypadało by sie wybrac do pediatry i zapytac

unormowało sie gdzies po 2-3 dniachtzn.nadal robi kupki raz 2 dni,ostatnio zdaza sie robic codziennie,ale co najwazniejsze nie cierpi przy tym jak na poczatku,tylko kupka łatwo jej przychodzi:-)

Wiola,sprawdz w ulotce,ile po otwarciu mozna uzywac dana butelke debridatu.ja nie uzywam,ake kolezanka uzywala i nie pamietam,czy to byly 3 tygodnie,czy 4.

Do góry