reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

rozszerzanie diety naszych maluszków :)

NINA za kazdym razem co 2 godziny od 4 miesiecy :-( najpierw mialam reczna medele a potem tesc zasponsorowal mi elektryczna :tak:polecam medele bo wedlug mnie jest super - w koncu ja jej uzywam praktycznie przemyslowo a ona dalej daje rade ;-)

a jak mały marudzi przy butli to tez zwiekszam smoczka i potem znowu je pieknie :)

reklama
u mnie od wczoraj za każdym razem jak Kamilka dostaje mleko to ma nerw, płacze i nie chce jeść:-( nie wiem co jest grane, mam wrażenie, że po prostu trudno jej się na jedzeniu skupić, a możę spróbuje większy smoczek jej dać:crazy:

telewizje moja Kamilka też lubi
Aletko ja też zawsze Oli tłumacze, że rybka poszła spać i ona też już musi

kamilka po raz pierwszy napiła się dziś soczku jabłkowego, rozcieńczonego poł na pół z wodą, pła aż jej się uszy trzęsły:-D cieszyłam się bo mleka ostatnio jakoś nie chce pić i się przy jedzeniu złości

Jestes czyli nie jestem sama tez mam czasem dosc karmienia cycem ciagle mysle ze moze by bylo jakos nie wiem Jej lepiej na butli ale wiem ze to glupota ale i tak mysle czasami by wprowadzic przynajmniej butle na noc moze by w koncu dluzej mi pospala ?? bo my juz jestesmy istne ZOMBI ;)
ale nie o tym temat dalam Jej dzis 1 raz herbatke ziolowa hippa i wypila troche ponad 40 ml wiec calkiem niezle i chyba smakuje wode tez nieraz podaje na poczatku sie krzywila ale wczoraj jak Jej dalam to pila

Dokładnie ja tez na poczatku gdy jeszcze dokarmiałam małego dałam mu raz w nocy flaszke bo wtedy niby wystarczal mu cycus co 3 godz i pomyslalam ze pospi dluzej , zjadl 150ml i pospal 1,5 god :D
My pijemy jak juz wiecie duzo herbatek : ziołowa,koperkow,rumiankowa jabłko z melisa
Soczki jabłko, jabłko z koperkiem, ostatnio robiony z marchewki ale jakos nie bardzo mu smakował.
Teraz zaczniemy tarte jabłuszko i marchewkę
:-)

mojemuarłokowi wczoraj panidr poleciła żeby zacząć wprowadzać mu kaszki, deserki - ale powiedziała że na początek wszystko jednoskładnikowe - a ja kompletnie nie wiem jak się do tego zabrać...

ja jutro ide na szczepienie wiec podpytam czy moge juz malemu cos zaczac wprowadzac, ale wątpie po tych jego ciązkiech problemach z brzuszkiem... :-( Dopiero 3 miesiace skończył wiec pewnei zaleci zeby sie wstrzymac do 4...

po wielu próbach z różnymi smoczkami w końcu znalazłam odpowiedni i udało mi się zaserwować Piotrusiowi na noc mleczko zagęszczone kleikiem ryżowym - i co ?? i nic - dupa :no: mały wypił ze smakiem, oblizał sie, usnął i tak jak zwykle obudził sie o 2 w nocy :-(bzdura że jak zje coś gęstszego to dłużej wytrzyma :-(

a dzisiaj planujemy dać bananika albo marcheweczkę :happy2:

reklama
Do góry