reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

rozszerzanie diety naszych maluszków :)

I na samą myśl o rozszerzaniu diety mam ciarki, jak to sie skończy.

A dziś to już miałam myśli żeby skończyć z cycem to może przestanie płakać i rzucać się przy nim , ale wiem że mu tego nie zrobię. Po prostu mnie poniosło.

reklama
Witajcie dziewczyny!

Mam problem moja 3 miesieczna coreczka ma skaze i raz dziennie musi pic mleko Bebilon peptit1.Jest tylko duzy problem, bo mała nie toleruje butli.Od urodzenia nie lubi smoczka i może dlatego nielubi butli.Może znacie jakies sposoby,zeby przekonac małą do butli.Prosze o rady :)
Pozdrawiam popciaa

I na samą myśl o rozszerzaniu diety mam ciarki, jak to sie skończy.

A dziś to już miałam myśli żeby skończyć z cycem to może przestanie płakać i rzucać się przy nim , ale wiem że mu tego nie zrobię. Po prostu mnie poniosło.

Doskonale Cię rozumiem! Piotrek też ma nadal problemy z brzuszkiem i dzisiaj pierdzi, że aż pielucha furkocze i popłakuje przy tym.
Ostatnio po 3 dniach takiego marudzenia poszłam do pediatry i powiedziałam, że nie chcę już karmić ale mnie przekonała i jak już się wyspałam i odpoczęłam to przyznałam jej rację, W końcu Piotrek kocha moje cyce nad życie :-D

strzykawką "po palcu"-tak uczyły położne w szpitalu.
a moja ostatnio tak się wije na kolanach podczas jedzenia,że już sama nie wiem,pod jakim kątem butlę ustawić :baffled: i proszę: "córuś,leż spokojnie,bo spadniesz mamie" i poprawiam ją,a do niej nie dociera.dobrze,że jeszcze jest w miarę mała,ale jak tak dalej pójdzie,to za jakieś 2-3 miesiące będę ją karmić dożylnie,albo sądą do żołądka,taki z niej węgorz. :shocked2:

strzykawką "po palcu"-tak uczyły położne w szpitalu.
a moja ostatnio tak się wije na kolanach podczas jedzenia,że już sama nie wiem,pod jakim kątem butlę ustawić :baffled: i proszę: "córuś,leż spokojnie,bo spadniesz mamie" i poprawiam ją,a do niej nie dociera.dobrze,że jeszcze jest w miarę mała,ale jak tak dalej pójdzie,to za jakieś 2-3 miesiące będę ją karmić dożylnie,albo sądą do żołądka,taki z niej węgorz. :shocked2:

Piotrek robi to samo ale z moim cycem w buzi :eek::no::wściekła/y:

to witaj w klubie ;-) ale to jest barrrrdzo niewygodne i stresujące dla osoby karmiacej.ech...że te dzieci takie niewyrozumiałe...

tak,ale leżaczek się buja,bo ona się odpycha nogami :-D maly wiercipięta.mam takie wrażenie,że jak ona jest bardzo głodna,to potrafi zachować dyscyplinę,a jak juz coś tam w brzuszku jest,to przestaje ją interesować jedzenie i wtedy interesuje ją wszystko dookoła-telewija,radio,niebo za oknem,głos Piotra zza jej głowy.nic to,mam krzesełko do karmienia i z niecierpliwością czekam,az mała będzie siedzieć-może będzie łatwiej?

Betka a moze sprobuj z wieksza dziurka w smoczku zeby szybciej troszke lecialo tzn jak masz 1 to 2 ? Jednej dziewczynie to pomoglo

Ewula moja tak samo Julenka gapi sie w TV jak zaczarowana wykorzystywalam to do cwiczenia glowki :tak:

Barszczyk kurcze nie chcialabym miec tak jak opisujesz z ta dziewczynka :no:, ale nie mow ze Ty odciagasz i dajesz swoje w butelce za kazdym razem? jesli tak to musze Ci powiedziec ze podziwiam! jestem ciekawa jakiego laktatora uzywasz ?

reklama
Nina,spróbuje,bo mi potem opieka społeczna zapuka do drzwi i spytają,czemu głodzę moje dziecko ;-) cóż,małe dzieci-mały problem,duze dzieci-duży problem.a nasze dzieci rosną.

Do góry