reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

rozszerzanie diety naszych maluszków :)

w sumie zgred masz racje.ja jak czytalam wyobrazalam sobie stara 80letnia babcie i mnie to troche odrzucilo.ale po chwili pomyslalam..matko,przeciez moja mama jest babcia i nie uwazam jej cyca za obrzydliwego,jakby sie przydarzylo ze majka by jej yca dorala to bym nie oszalala chyba z rozpaczy.w sumie smialabym sie chyba bardziej

reklama
super że wasze dzieciaczki są takie wyrozumiale :-D:-D:tak:
ewitka a co do karmi to gdzieś tam przeczytałam że nalezy je po prostu odgazować aczkolwiek odgazowane piwo chyba nie bedzie dobre :baffled: ja właśnie wypilam butelkę i planuje isc spac bo zdecydownie za pozno chodze spac - a potem rano nie moge tylka podniesc :-(najgorsze jest to ze znowu zaczynam byc glodna - normlanie tylko bym jadla ostatnio :oo::oo:

ja tez nie odgazowałam Karmi i małej też nic nie bylo:tak: ale zupełnie mi nie smakowało, ale chętnie bym się napiła teraz jakieś super słodkiego drina:-):-):-) chociaż rzadko kiedy piję alkohol ( jakoś nie przepadam), ale np. miętowe drinki lubię albo malibu albo likierek orzechowy :-):-):-)

kasro- to gratulacje! :-)
barszczyk- ja też bym tylko jadła i jadła, ta oponka z brzucha nigdy mi nie zejdzie :angry:

Odważne jesteście. Ja wprowadzam nowe produkty bardzo małymi kroczkami. Przedwczoraj byliśmy w restauracji na obiadki i zjadłam sobie smażonego kotlecika i frytki i Piotrkowi nic nie jest. A wczoraj pierogi z mięskiem i też jest ok :-D
Tylko bąki mojego synka jakby bardziej cuchnące :tak::-D:rofl2:
Mam pytanko: czy Wasze dzieci robią kupkę codziennie? Bo mojemu coś się przestawiło i robi co 3 dni :szok: Zrobił we wtorek wieczorem a potem dopiero w piątek i od piątku do tej pory nic. Ale nic mu nie jest, więc to chyba normalne. Pobiegłam w panice do lekarza ale przepisała nam tylko syropek debridat i kazała się nie przejmować a w książce wyczytałam, że dzieci karmione piersią mogą tak mieć, bo mleko matki dobrze się wchłania. Sorki, że o kupie w wątku jedzeniowym ale jakoś tak mi się skojarzyło :-D

Kasro kocham Cię!!!! Lecę zaraz po nektarynkę :-D

U mojego synka kupka od urodzenia jest parę radzy dziennie i to się nie zmienia. Sama nie wiem, czy to dobrze, czy źle. Niby normalne, ale co lepsze? - co parę dni, czy kilka na dobę :crazy:

nie robi kupy, ale pewnie sobie pierdzi:tak::-D. piszą, ze normlane, ze dzidzia moze nie robic kupy nawet 3 dni i jesli nie płącze, ze cos boli to jest wszystko ok. za to po tych 3 dniach jak walnie to masakra. a i włąsnie im bogatsza dieta mamy tym bogatsza gama "zapachów" bąka i kupy. nie zawsze pachną gotowanym mlekiem, czasem jakoś inaczej.:-D

częstotliwość kupy nie ma znaczenia. moj raz robi z 5 dziennie. potem cały dzien ani jednej. roznie. to zalezy od jedzenia.

U nas z kupkami bywa różnie do około 3-4tygodni zdażało sie a w sumie było normą 10 kupek na dzień, teraz robi albo 1 -2 na dzień albo 1-2 raz na 2 dni :-)

Co do jedzenia testuje dalej dzis byl ogórek kiszony swiezutki :)

tzn jaki ogorek? świezy czy kiszony? czy małosolny? jestem ciekawa jak po kiszonych, bo świezego jadłam, małosolnego tyz i spokoj. jak zjesz kiszonego daj znać jak poszło:-)

reklama
co do kup,to mala robi tak roznie,raczej codziennie cos jest,choc dzis w dzien jeszcze nie bylo-w nocy ok.3 zrobila i chyba dzis juz nie zrobi,bo jadla jak "dupa siano"-to przez ten upal.jeczy i jeczy,placze,marudzi,sama nie wie,co chce-je i nie chce jesc,pije i nie chce pic,placze i nie chce plakac-no,ale cos musi w zyciu robic ;-) tak wiec u nas dzis kupy nie bylo,ale nie widze,zeby Marianka miala problemy.

Do góry