reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

rozszerzanie diety naszych maluszków :)

Gaaliyah - normlka, Hania teraz tez slabo śpi - przyzwyczaila sie do zasypiania z pelnym brzuhcem chyba i doslownie wisi na cycu i malo spi wdzien - ale to rpzejsciowe - Igi tez tak miał! A przybierał ekspresowo. W dzien to nawet te 2 h rzadko sie zdarzaja, ale nie chce dokarmiac bo jak zaczne to bede sobie potem wyobrazac jak zaplacze ze nienajedzona albo chce butlę. A tak daję jej cyca no i trudno. Nauczy się dobrze jeść i bedize dobrze spać ma jeszcze czas.

Dziewczyny mi sie zdaje że jak odciągacie tak dużo mleka to nic już nie zostanie żeby Wasze dzieci mogły same jeść... Może spróbujcie wziąć je na przetzymanie? Długo tak nie pociągniecie! To przecież męka.Nawet jak jeden dzień nic nie odciągniecie to nic sie nie stanie - dizecko jak ssie naprawdę mocno napędza laktację- mi się pierwszego dnia intensywnego memlania zrobiły od razu zastoje i pełna pierś mleka, a nie odciągałam już kilka tygodni. Fakt że karmiłam Igiego więc już się piersi przyzwyczaiły ale Wasze też są nieźle "rozgrzane" Ja odciągałam już, to było chyba iesiąc albo dwa temu tlyko maxymalnie 100 ml z obu peirsi i dałam sobie spokój... Od tego czasu karmiłam sztucznie i przystaiwałam Hanię do piersi kiedy mogłam. (a często nie mogłam ale starałam się ja knajwięcej) Powoli się przyzwyczaiła ale nie jadła zbyt wiele tlyko memlała, dopiero pewnego dnia zaskoczyła.

Nawet jak dziecko nie bedzie przybierać czy schudnie przez pewien czas nic się nie stanie, tylko wodę podawać żeby się nie odwodniło.

Pielęgniarka środowiskowa mówiła żę ona miala problemy ale tak sie naparlka na karmienie naturalne ze jej dziecko normalnie wychudło zanim nauczylo się jeść.... A potem z kolei taki grubas się z nieg ozrobił że szok

No dobra kończę

Agnieszka

reklama
Ja tez bym chciala karmic tylko cycem, przystawiam malego jak tylko moge ale on sie bardzo strasznie denerwuje i nie chce ciagnac, jedynie jak jest zaspany to ciagnie ale i tak nie zawsze, sciagam mleko tez ale to nie sa super ilosci, jeszcze sprobuje karmic przez nakladki moze w ten sposob bedzie chcial a jak nie no to pozostaje przystawiac choc troche i karmic butla. Moze gdyby nie to ze wlasnie mam sesje i mnostwo egzaminow a przez to troche stresow mleczka byloby wiecej i mialabym czas na to zeby nauczyc malego ciagnac tylko cyca, mam plan ze jak juz bedzie po sesji poswiece malemu cale dnie zeby lezal przy cycku, moze zalapie.

madlen powodzenia podczas sesji. a jak się skończy to na pewno mały bedzie ssał pełną parą. zrelaksujesz sie, odpoczniesz i zobaczysz, ze bedzie ok. ja tez czasem jak mam wrazenie, ze cos mam mało mleka to leze pół dnia z małym i co chwile przystawiam.

Wiecie co juz druga kupka bez placzow- i nie jest wreszcie zielona tylko identyko musztardówka jaką Igi robił- rzecz jasna wiążę to z przestawieniem na cyca.

Jak nie urok to sraczka jak to mówią - Hania teraz nic tylko przy cycu, odłożyć jąto już niemal niemożliwość - ale cierpliwie ją przystawiam bo na raize nie przybiera prawie wcale.

Agnieszka

tak właśnie mi pachnie kupa po cycu.

ja miałam dzis problem z jednym cycem. od 2 dni widze, ze jeden jest większy, a teraz widzę, ze ten mnijeszy ma bardzo mało mleka, bo kacper az płakał przy nim i nie chcial go chwycic. co mam robic, zeby wyrownac te cyce? przystawianie non stop do tego mniejszego tez niewiele daje. moze jakiers masaze czy cos? no przeciez jak mam chodzic z takim cyckiem? macie tez takie problemy?

Z tym wiszeniem przy cycu to połozna mi mówiła że jest parę takich "kryzysów" że dziecko w kółko chce cyca:tak:. trwa to tylko parę dni i mija. Mój juz jeden miał dwu dniowy i mu przeszło.
A czy w nocy po jakichś czterech pięciu godzinach snu cycki wam nie pękają od nadmiaru pokarmu? A jeśli tak to czy budzicie dziecko jak śpi czy odciągacie?
Bo tak na dobra sprawę to sobie pomyślałam że nawet jak moje dziecko by przesypiało całe noce ja i tak bym się przez cycki pełne mleka nie wyspała. Jak nie urok to sraczka.:rofl2:

reklama
no w tej sytuacji mi nic innego nie zostało jak przystawiac do tego jednego, ale powiem wam, ze mi tez do tego wiekszego lepiej sie przystawia, a ten mniejszy jest jakis głupi;-).
ewula jak maja ci sie robic zastoje i gorączka potem to ja bym budzila malucha, z tym, ze tylko wtedy jeśli bym miala pewność, ze zasnie bez problemow.

Do góry