czesc dziewczyny, ja karmie piersia ale mały ciagle płakal wiec zaczelam go raz gora dwa razy dziennie dokarmiac nan ha1 jednak niepokoi mnie to ze strasznie zaczął ulewac mam nawet wrazenie ze ulewa to co zjadl, dlaczdego tak sie dzieje bo jakos lekarzowi nie wierze ze maly sie przystosowuje
reklama
Domanska86
Kasia - Domisiowa Mama
Ja tez słyszałam ze NAN Ha1 jest trudny do przystowania sie dla malucha
Moj też ulewał a raczej zniego sie hlusło..
nawet odbekniecie mu nie pomogalo..
w Koncu sie spytałam połoznej i pediatry czy moge zmienic mleko zwłaszcza ze mały mial tez zaparcia.
Nie mogę bo niby te mleko chroni go przed kolkami..
ale i tak je ma raz na dwa tyg... tyle ze silne. :-(
mleko moge mu zmiec dopiero jak skonczy 3 miesiace.
na zaparcia kupiłam mu herbatke ułatwiające trawienie z Hippa..
Pomaga. ;-)
Moj też ulewał a raczej zniego sie hlusło..
nawet odbekniecie mu nie pomogalo..
w Koncu sie spytałam połoznej i pediatry czy moge zmienic mleko zwłaszcza ze mały mial tez zaparcia.
Nie mogę bo niby te mleko chroni go przed kolkami..
ale i tak je ma raz na dwa tyg... tyle ze silne. :-(
mleko moge mu zmiec dopiero jak skonczy 3 miesiace.
na zaparcia kupiłam mu herbatke ułatwiające trawienie z Hippa..
Pomaga. ;-)
tak nawet beknieciei nie pomaga ale widze ze to nie tylko moj problem troche mnie to uspokoilo ale jak narazie nie zamierzam zrezygnowac calkowicie z piersi jednak moj Kubus to glodomorek i piersi nie wyrabiaja dlatego dokarmiam
agask
nałogowiec
Szerlok, Joanka zwróćcie uwagę, żeby nie nosić staników z fiszbinami,a przynajmniej zbyt długo nie nosić, bo one powodują ucisk. Jak trochę pobolewa to faktycznie zwiększona produkcja,ale to też znak ostrzegawczy, że mleka jest dużo i może dojść do zastoju, jeżeli bardzo Was ciągnie to albo przystawcie malucha do obu piersi, tyle żeby Wam ulżyło, a jak to jest niemożliwe to same trochę ściągnijcie ale tylko dopóki nie poczujecie ulgi, bo za dużo ściągania to jeszcze większa produkcja.Już niedługo bedziecie wyczuwały to wszystko intuicyjnie :-) wszystkiego się nauczycie.
joanka79 mój Rafał jak się najada to zazwyczaj puszcza cyca sam a robi to w bardzo bolesny sposób bo odsuwa głowę maxymalnie od cyca trzymając go z całej siły i dopiero jak wyciągnie mi sutka a ja szczę z bólu to puszcza dranisko. I jeszcze jęczy przy tym. I jak zasypia z cyckiem to sama mu wyciagam.
Joanka - Kacper albo zasypia(co ma miejsce bardzo rzadko) albo sam puszcza cyca i jak dotykam mu po chwili ust sutkiem to odwraca głowę. wteyd biorę go na beka i jest ok. a jak nie puszcza a za to sobie mymla cyca to go zostawiam niech sobie trzyma, bo dzieciaki lubią tak. a po poewnym czasie widzę, ze spi więc wyjmuje mu cyca i już.
A co do bolu cyca to faktycznie nie jest miły, choć dzis czuje juz lekką ulgę.
Agask na pewno te staniki z fiszbinami, ktore noszę całe dnie i noce tez mają wpływ na ten ból.
Ewula moj podobnie tańczy z sutkiem, ale ja szybko mu sie wtedy przysuwam. chociaz kiedys robił to znacznie częściej to jednak ten głupi nawyk mu pozostał.
A co do bolu cyca to faktycznie nie jest miły, choć dzis czuje juz lekką ulgę.
Agask na pewno te staniki z fiszbinami, ktore noszę całe dnie i noce tez mają wpływ na ten ból.
Ewula moj podobnie tańczy z sutkiem, ale ja szybko mu sie wtedy przysuwam. chociaz kiedys robił to znacznie częściej to jednak ten głupi nawyk mu pozostał.
reklama
Ewitka
Majowo-lutowa mama
U mnie raz się zdarzyło, że synuś najadł się, puścił cyca i nie zasnął, leżał i gaworzył.
A dziś rano dwa razy mi zasnął przy cycku puszczając go po 15 min jedzenia, więc "zapakowałam" jedzenie idąc spać, a tu po 5 min płacz i szukanie cyca i tak dwa razy zanim zasnął na 1,5h.
Tak więc ja też mam problem z rozpoznaniem kiedy mały się najadł.
A dziś rano dwa razy mi zasnął przy cycku puszczając go po 15 min jedzenia, więc "zapakowałam" jedzenie idąc spać, a tu po 5 min płacz i szukanie cyca i tak dwa razy zanim zasnął na 1,5h.
Tak więc ja też mam problem z rozpoznaniem kiedy mały się najadł.
Podziel się: