reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

rozszerzanie diety naszych maluszków :)

Ja zjadłam młode ziemniaczki i bitki. Całkiem smaczne ale niestety mdłe :-(
Mi się marzy chińszczyzna albo jakiś hamburger!

reklama
Ja zjadłam klopsiki drobiowe (pycha) z marchewką i ziemniaczkami. A jutro rybka pieczona w folii w piekarniku - trzeba sobie jakoś urozmaicać jadłospis.

Ja jem ostatnio z Igim - dzisiaj ryż, schabik (tylko to zostalo w zamrazarce) w sosie: masełko, woda po mięsie, śmietana, warzywa z mrożonki zupa kalafiorowa ale musiałam wybrać kalafior :) i koperek. DO tego pomidor ze śmietaną, sól, pieprz. Wyszłón nawet nienajgorzej z tym że schab sięie nadaje do tkaichcelów bo twardy :-/

Ostatnio jak Hani zaczęła się robic wysypka po czekoladzie schudłam 2 kilo :) Dieta p[rzymusowa ma swoje baaardzo dobre strony :) A jak nie chcecie schudnąć wcinajcie drożdżówki! Uczulenia po nich dizeci nie dotaną a kalorii mają w pip.

Aga

ja na obiad wcięłam sobie pyrki i kotlecika. potem dwa lody, kisiel i jeszcze mnie nosi na coś słodkiego. pomidora i ogorasy juz tez wcinam, ale swieze, bo małosolne mam,ale boje sięjak cholera zjesc, bo nie chce mieć potem krzyku. ostatnio juz bym prawie jadła z mezulkiem pizze, ale jak dzwonilismy zeby zamowic to nie bylo juz pieczarek i czegos tam jeszcze, więc pizza bez sensu. ciekawe czy by cos było. dzięki chyba joance przestałam się futrować jałowizną;-) i bać o każdą nowość. o ile dobrze pamietam lekarz ci kazał jesc wszystko, oprocz wzdymaczy i owocow, ktore nie rosna w Polsce, czekolady i kakao.

ja dzisiaj zaszalałam i zjadłam rybe z frytkami i małemu nic !! :-D kocham to moje dziecie ;-) a już mistrzostwem świata było 3 kiełbaski z ogniska :-D normalnie bosko :-D a co do pizzy to jakiś czas temu jadłam i wydawało mi się ze mały był po niej niespokojny troszke :eek: a jutro ... może schabowe ?? hmmm albo spagheti bo kupiłam w makro zajefajny makaron :tak:

Wracając do tematu mieszanek to ja też uważam ze najlepszy jest cycuszek - co prawda nie karmie cycuchem ale cały czas ściągam - juz ponad 2 miesiące takiego karmienia i ani razu nie podałam małemu modyfikowanego. Teraz latem będzie gorzej pewnie bo jak na razie idąc na dłuższy spacer to brałam mleczko w termosie ale w te upaly to może sie popsuc więc pewnie będę zmuszona brac mieszankę a tak wyciągnełabym cycucha i z głowy :-(zresztą najgorzej jest w nocy - człowiek już by poszedł spac a tu jeszcze ściągac trzeba ale mam już wprawę więc szybko mi idzie ;-) i kicha jak u kogos jestem bo jak tu ściągnąć ?? cycuch to cycuch i nie ma nic lepszego :tak:

a ja jadłam pierś z kurczaka obtoczoną w jajku, buraczki i frytki :-)
jak będziemy tak sobie pisać, być może damy radę "odświeżyć" i urozmaicić nasze menu:tak:

reklama
Barszczyk- pewnie, że cycek jest dobry, ale jak ktoś ma dużo pokarmu, że może go sciągnąć, ja jak ściągam to w dzień mam do 20- max., tylko z rana albo w nocy czasami mam 70-100 ml ( ale to w wyjątkowo a wręcz unikatowo):-(

Do góry