reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

rozszerzanie diety naszych maluszków :)

Uff, wygląda na to, że po żółtku jest wszystko OK, plamki pojawiły sie najprawdopodobniej po sklepowym bananie (w deserkach je ale w połączeniu z innym owocem i raczej nic mu nie dolega). Pozostaje mi spróbować dać jeszcze raz ten jogurcik Hippa albo kaszkę na mleku. Ech, dopóki jest na cycu, to przynajmniej z mlekiem jest spokój, mam nadzieje, że pokrywa to jego dzienne zapotrzebowanie, dodatkowo daję mu odżywczy sinlac.

reklama
nO TO SUPER eWITKO. mY ZMIENILIŚMY MLEKO NA HA Ale nie chce go pić za bardzo i mieszam na razie ze starym.
Mam pytanie czy alergia mogła się pojawić po zmianie mleka z 2 na 3???
Krosty na polikach nie ustepują w poniedziałek wybieramy się do pediatry a jak nie pomoże to chyba do specjalisty trza bedzie się wybrać.

Mam pytanie czy alergia mogła się pojawić po zmianie mleka z 2 na 3???
Krosty na polikach nie ustepują w poniedziałek wybieramy się do pediatry a jak nie pomoże to chyba do specjalisty trza bedzie się wybrać.

Moim zdaniem nie... no bo cóz to ma do rzeczy?? Aż tak wielka zmiana stęzenia białka by była? Wiadomo że pewnie są inne proporcje składników ale chyba nie do tego stopnia żeby alergia sie pojawiła... Hmm... sama nie weim :dry:

Acha, a propos uczuleń to jeszcze Wam powiem, że czasami takie czerwone wypieki na policzkach i objawy a la uczulenie mogą być skutkiem ząbkowania... Igi nigdy nie miał alergii, a właśnie dokładnie rok temu mu wyskoczyły takie pałające poliki i nie mogłam znaleźć przyczyny. Potem mineło a ja znalazłam tą informację o ząbkowaniu. Mało gdize jest to napisane i trudno znaleźć, ale jest taka możliwość

Aga

Trzymajcie kciuki bo po ponad tygoniową próbą jogurtowo-masłowo-śmietanową dzis dosypałam małemu do kolacji dwie łyżki kaszki na zwykłym mleku modyfikowanym ;-)Oby nic się działo i po skazie nie było już śladu :-) Tak bardzo bym chciała...

Marti oby było dobrze. Ja dzisiaj zaserwowalam małemu jogurt, mam nadzieję, że mu nic nie bedzie, choc wlasnie cos popłakiwał przez sen. :-(

Witam Dziewczeta;-)
Mam do Was pytanie, jak często i ile podajecie mleka dzieciom?Ja jakiś czas temu wprowadziłam 1 butelkę w ciągu dnia(rano i wieczorem był cycuś), ale potem jakos miałam wrażenie ze mój synuś się nie najada moim mleczkiem, właściwie nie czułam wcale różnicy czy pierś jest pełna czy wycycana:-(, więc wieczorkiem wprowadziłam mu pół butli mleka a dzisiaj po raz pierwszy nie dałam mu cycusia rano tylko tez pół butli. Jakoś mi przykro z tego powodu ale w sumie i tak chciałam karmić rok tylko. Miałam wrażenie ze Maciuś nie traktował już cycusia jak źródła pokarmu-co chwila brał cyca i smoka na zmianę, no i naprawdę cały czas sie martwiłam ze chyba nic tam nie leci już.Nie wiem może źle robię? Cholera, a może on sie jednak najadał?No nie wiem co robić...:-(

My dajemu mleko dwa razy
Rano ok 5 (czasem o 3, zalezy o której zgłodnieje) 150 ml i wieczorem z kaszką 210 ml. Czasem jeszcze ok 16 dostaje mleko albo kaszke ale to sporadycznie

reklama
Lapis, ja też mam takie dylematy, czy malemu wystarcza mojego mleczka, dlatego ciągle próbuje wprowadzać jogurty i kaszki na mleku, niestety bezskutecznie, bo ciągle jakieś uczulenie się pojawia. Więc jest na moim mleczku, bo ono go nie uczula. Ale gdyby nie było tych uczuleń, to bym juz stopniowo zastepowała cyca produktami mlecznymi.

Do góry