my juz skonczylismy nie wiem z tydzien temu lub ciut wiecej. pisalam tu musze sama zobaczyc kiedy. i w koncu moge poszalec na imprezach, nie jestem uwiazana. to juz byl jak dla mnie czas najzwyzszy na koniec cycania, bo im dluzej tym gorzej, a trza jakimis specyfikami doprowadzic cialko do stanu w miare, bo niedlugo czas stroj zakładac, a tu co.
reklama
Aletko super, że poszło gładko;-) no ale tej alergii to wspołczuję:-(.
A kogo dzieci się jeszcze cycają oprócz mnie i Ewitki?
my cycamy 3-5 x dziennie, w nocy sie raczej nie budzi, ale nad ranem cycus obowiazkowy
Ewitka
Majowo-lutowa mama
Mysz można wprowadzać Danonki i jogurt przy alergii na białko? No i dziwne z tymi kaszkami na mleku, skoro cały czas ma być na Nutramigenie. A na żółtka reaguje pozytywnie? Bo my dzisiaj testujemy reakcję na żółtko, a w niedzielę podaję kasztę na mleku a potem jogurcik i zobaczymy. Musze wybadać od czego ma te suche plamki. Na razie odstawiłam banany i robione zupki (może to być w końcu reakcja na chemię) i jesteśmy na samych słoiczkach. po cielęcince nie zaobserwowałam nic niepokojącego. Mleko i jogurt zjedzony wczoraj przez mamę zniósł spokojnie.Moj maz byl dzis z Jasiem u lekarki (sam ) z dluga lista pytan (lekarka byla bardzo zdziwiona ) i niestety w dalszym ciagu mamy Nutramigen :-(
Jasio ma sucha skore na nogach i policzkach (no fakt - nie oliwie go regularnie wiec mu sie wysusza) wiec nie zezwolila na zmiane...
Mamy jednak wprowadzac powoli nabial - Danonki i jogurt (oczywiscie maz nie pamieta czy naturalny czy jaki...). Aha - i kaszki na mleku - tak mowi maz, ale mysle ze chodzilo o kaszki mleczno-ryzowe... Z tego to akurat jestem srednio zadowolona bo wydaja mi sie bardzo slodkie - bardziej niz ryzowe.
Żaniu, cycanie wczesnym rankiem to to co najbardziej lubię. Jak sobie pomyslę, że musiałabym wstać, żeby robić śniadanie, a tu cap do łóżka i śpimy dalej...
mysz1978
Fanka BB :)
ewitka - mnie to tez troche dziwi to trzymanie sie Nutramigenu z jednoczesnym wprowadzaniem innych rzeczy z nabialu, no ale moze jakis sens w tym jest.
W kazdym badz razie mamy wprowadzac po lyzeczce doslownie wiec od razu bedzie wiadomo.
Ale mysle ze to nie moze byc u Jasia uczulenie na bialko mleka skoro jest na Nutramigenie a uczulenie ma caly czas praktycznie to to musi byc cos innego.
W kazdym badz razie mamy wprowadzac po lyzeczce doslownie wiec od razu bedzie wiadomo.
Ale mysle ze to nie moze byc u Jasia uczulenie na bialko mleka skoro jest na Nutramigenie a uczulenie ma caly czas praktycznie to to musi byc cos innego.
Słoneczko_Ktosia
Fanka BB :)
evvula jakos nie moge sie doczytac czy karmisz piersia bo jak tak to uczulenie moze byc po cytrusach które jest.My odstawilismy banany ale to chyba nie one są przyczyną tych krostek. No i co mam dalej robić.
Wojtaszek w zgjeciach rak tez ma krostki i plamy cezrwone podajemy Zirtec ale jak na razie poprawy nie ma.
Zastanawiam sie po czym i stawiam na grejfrutki które jem albo pomidory.
My to już prawie tylko na sztucznym. Cycanie żadko tylko w nocy i to nie zawsze, bo ostatnio zaczał przesypiać noce. Krostki ma tylko na polikach. A z cytrusów to my tylko jabłka jemy. Czy alergia na białko może się pojawić dopiero po jakimś czasie mimo że wcześniej jej nie było.
Ewitka
Majowo-lutowa mama
A żółtko dajesz? Bo ja mam wrażenie, że po żółtku albo cielęcince wyszły synkowi suche policzki (niestety), bo nie sądzę, ze to od wiatru, bo ostatnio się zaniedbałam w smarowaniu małego przed wyjściem.Ale mysle ze to nie moze byc u Jasia uczulenie na bialko mleka skoro jest na Nutramigenie a uczulenie ma caly czas praktycznie to to musi byc cos innego.
Banany też odstawiliśmy, bo mi się nie podobały :-(
A nie wiecie od kiedy można podawać dziecku mleko kozie? Bo nie wiem czy jest sens tak eksperymentować z mlekiem kosztem dziecka.
Noukie
Majowa mama 2007
U nas kolejna proba podania deserku na mleku sie nie sprawdziła mały 4 razy zwrocił:-(.
A czy taka kaszka mleczno ryzowa moze zastapić posiłek mleczny? Bo wczoraj Quinten po raz pierwszy nie odmowil tej kaszcze znalazlam taką mleczno ryżową z truskawkami i zjadl 200 ml.
A czy taka kaszka mleczno ryzowa moze zastapić posiłek mleczny? Bo wczoraj Quinten po raz pierwszy nie odmowil tej kaszcze znalazlam taką mleczno ryżową z truskawkami i zjadl 200 ml.
reklama
Żania7
mama kochanych urwisków
no a my juz nie cycamy z wiadomych względów odstawiłam ja i bardzo mi tego brakuje zresztą jej tez tuli sie do cycusiów przez bluzke albo piżamkę i podnosi do góry że chce a tu nic z tego;(
Podziel się: