reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

rozszerzanie diety naszych maluszków :)

my juz skonczylismy nie wiem z tydzien temu lub ciut wiecej. pisalam tu musze sama zobaczyc kiedy. i w koncu moge poszalec na imprezach, nie jestem uwiazana. to juz byl jak dla mnie czas najzwyzszy na koniec cycania, bo im dluzej tym gorzej, a trza jakimis specyfikami doprowadzic cialko do stanu w miare, bo niedlugo czas stroj zakładac, a tu co.:-D

reklama
Moj maz byl dzis z Jasiem u lekarki (sam :tak:) z dluga lista pytan (lekarka byla bardzo zdziwiona :-D) i niestety w dalszym ciagu mamy Nutramigen :-(
Jasio ma sucha skore na nogach i policzkach (no fakt - nie oliwie go regularnie wiec mu sie wysusza) wiec nie zezwolila na zmiane...
Mamy jednak wprowadzac powoli nabial - Danonki i jogurt (oczywiscie maz nie pamieta czy naturalny czy jaki...). Aha - i kaszki na mleku - tak mowi maz, ale mysle ze chodzilo o kaszki mleczno-ryzowe... Z tego to akurat jestem srednio zadowolona bo wydaja mi sie bardzo slodkie - bardziej niz ryzowe.
Mysz można wprowadzać Danonki i jogurt przy alergii na białko? No i dziwne z tymi kaszkami na mleku, skoro cały czas ma być na Nutramigenie. A na żółtka reaguje pozytywnie? Bo my dzisiaj testujemy reakcję na żółtko, a w niedzielę podaję kasztę na mleku a potem jogurcik i zobaczymy. Musze wybadać od czego ma te suche plamki. Na razie odstawiłam banany i robione zupki (może to być w końcu reakcja na chemię) i jesteśmy na samych słoiczkach. po cielęcince nie zaobserwowałam nic niepokojącego. Mleko i jogurt zjedzony wczoraj przez mamę zniósł spokojnie.

Żaniu, cycanie wczesnym rankiem to to co najbardziej lubię. Jak sobie pomyslę, że musiałabym wstać, żeby robić śniadanie, a tu cap do łóżka i śpimy dalej...

ewitka - mnie to tez troche dziwi to trzymanie sie Nutramigenu z jednoczesnym wprowadzaniem innych rzeczy z nabialu, no ale moze jakis sens w tym jest.
W kazdym badz razie mamy wprowadzac po lyzeczce doslownie wiec od razu bedzie wiadomo.
Ale mysle ze to nie moze byc u Jasia uczulenie na bialko mleka skoro jest na Nutramigenie a uczulenie ma caly czas praktycznie to to musi byc cos innego.

My odstawilismy banany ale to chyba nie one są przyczyną tych krostek. No i co mam dalej robić.
evvula jakos nie moge sie doczytac czy karmisz piersia bo jak tak to uczulenie moze byc po cytrusach które jest.

Wojtaszek w zgjeciach rak tez ma krostki i plamy cezrwone podajemy Zirtec ale jak na razie poprawy nie ma.
Zastanawiam sie po czym i stawiam na grejfrutki które jem albo pomidory.

My to już prawie tylko na sztucznym. Cycanie żadko tylko w nocy i to nie zawsze, bo ostatnio zaczał przesypiać noce. Krostki ma tylko na polikach. A z cytrusów to my tylko jabłka jemy:-D:-D:-D. Czy alergia na białko może się pojawić dopiero po jakimś czasie mimo że wcześniej jej nie było.

Ale mysle ze to nie moze byc u Jasia uczulenie na bialko mleka skoro jest na Nutramigenie a uczulenie ma caly czas praktycznie to to musi byc cos innego.
A żółtko dajesz? Bo ja mam wrażenie, że po żółtku albo cielęcince wyszły synkowi suche policzki (niestety), bo nie sądzę, ze to od wiatru, bo ostatnio się zaniedbałam w smarowaniu małego przed wyjściem.
Banany też odstawiliśmy, bo mi się nie podobały :-(
A nie wiecie od kiedy można podawać dziecku mleko kozie? Bo nie wiem czy jest sens tak eksperymentować z mlekiem kosztem dziecka.

U nas kolejna proba podania deserku na mleku sie nie sprawdziła mały 4 razy zwrocił:-(.

A czy taka kaszka mleczno ryzowa moze zastapić posiłek mleczny? Bo wczoraj Quinten po raz pierwszy nie odmowil tej kaszcze:tak: znalazlam taką mleczno ryżową z truskawkami i zjadl 200 ml:tak:.

reklama
no a my juz nie cycamy z wiadomych względów odstawiłam ja i bardzo mi tego brakuje zresztą jej tez tuli sie do cycusiów przez bluzke albo piżamkę i podnosi do góry że chce a tu nic z tego;(

Do góry