reklama
Dziewczyna, z którą byłam na sali poporodowej powiedziała mi, że grupę krwi badają maluchowi tylko wtedy jak mama ma '0', bo tą krew można przetoczyć każdemu i u mnie zbadali, a ja mam właśnie '0', a kubuś ma 'a' po tacie. Jej synkowi nie badali, a ona miałą 'b'. Ale nie jestem pewna czy to prawda, no bo niby co, po 20 latach odnajdują cię i pytają czy oddasz krew, bo jesteś w rejestrze, że masz '0'?!
Dziwna teoria
A zmasłem to bym spróbowała, bo mój maluch jest uczulony na białko krowie, ale po maśle i jogurcie nic mu nie jest, tylko najlepiej takie, które ma min.82% tłuszczu:-)
Dziwna teoria
A zmasłem to bym spróbowała, bo mój maluch jest uczulony na białko krowie, ale po maśle i jogurcie nic mu nie jest, tylko najlepiej takie, które ma min.82% tłuszczu:-)
mysz sprobuj z masłem, moze od ostatniego razu coś sie zmienilo i nie bedzie zadnych wysypek
karola nie wiem jaka ma grupe, bo nie wpisali do książeczki. nawet nie pamietam jaka ja mam. wiem, ze mam ta co ma wiekszość ludzi. a mleko probowałam dac mu bebiko i humane i tlyko nan w miare smakuje, bo kiedys wypił az 60ml szaleństwo. ale od wteyd juz nie wypił ani jednego ml. mu te kaszki smakuja tylko moze juz na koncu za syte jest to dla niego, a on ma pełny brzuszek i dlatego juz nie chce.
nie probowałam zadnych z kleikiem ani nic, bo on tego nie tknie wydaje mi sie, ale juz kiedys myslałam, zeby na probe kupic i kupie.
karola nie wiem jaka ma grupe, bo nie wpisali do książeczki. nawet nie pamietam jaka ja mam. wiem, ze mam ta co ma wiekszość ludzi. a mleko probowałam dac mu bebiko i humane i tlyko nan w miare smakuje, bo kiedys wypił az 60ml szaleństwo. ale od wteyd juz nie wypił ani jednego ml. mu te kaszki smakuja tylko moze juz na koncu za syte jest to dla niego, a on ma pełny brzuszek i dlatego juz nie chce.
nie probowałam zadnych z kleikiem ani nic, bo on tego nie tknie wydaje mi sie, ale juz kiedys myslałam, zeby na probe kupic i kupie.
Ewitka
Majowo-lutowa mama
Grupę kwi dziecka bada sie przy ryzyku wystąpienie konfliktu serologicznego, czyli gdy matka ma czynnik RH- a dziecko urodziłoby się z RH+ (mój przypadek) albo matka ma grupę 0 a dziecko urodziłoby się z A albo B. U mnie konflikt mógłby wystąpić, gdyby nie podano mi immunoglobuliny (do 72 godzin po porodzie), którą mąż kosztem zarwanej nocki z prawie drugiego końca Polski dla mnie zdobył (pisałam wam o tym zaraz po porodzie). Gdyby mi jej nie podano, mogłabym już nie móc karmić, a przy następnej ciąży istniałoby duże ryzyko wad płodu i poronień. :-(. A lekarzom to totalnie zwisało, nie ma, to nie wynajdą. Ja dzięki męzowi dostałam, ale wiele dziewczyn w tym czasie nie dostało na czas immunoglobuliny, nawet w TV o tym kryzysie mówili. Ech, ale mnie na wspominki wzieło...
Mysz mój synek też ma 0 RH-, ale najciekawsze jest to, ze ja mam A, a mąż ma B a synuś wziął sobie on nas zera :-) No a z tym podejrzeniem alergii mamy to samo, wykluczyłam masełko z zupki, ale ostatnio dawałam kanapeczki z masełkiem i na razie nic mu sie nie dzieje.
Mysz mój synek też ma 0 RH-, ale najciekawsze jest to, ze ja mam A, a mąż ma B a synuś wziął sobie on nas zera :-) No a z tym podejrzeniem alergii mamy to samo, wykluczyłam masełko z zupki, ale ostatnio dawałam kanapeczki z masełkiem i na razie nic mu sie nie dzieje.
mysz1978
Fanka BB :)
karola - wiec moze nie chodzi o maslo???
Jak ja robie sama to jednak dodaje oliwy z oliwek.
A tak w ogole to Jasio jadl dzis kanapke :-)
Cieniutka kromeczke z bulki posmarowana maslem (a, co tam...) i z szynka (nazywa sie naturalna, wiec mozna miec jakies zludzenia co do jej naturalnosci...) - pokroilam na polcentymetrowe kwadraciki i mu dawalam - bardzo byl zadowolony :-)
Jak ja robie sama to jednak dodaje oliwy z oliwek.
A tak w ogole to Jasio jadl dzis kanapke :-)
Cieniutka kromeczke z bulki posmarowana maslem (a, co tam...) i z szynka (nazywa sie naturalna, wiec mozna miec jakies zludzenia co do jej naturalnosci...) - pokroilam na polcentymetrowe kwadraciki i mu dawalam - bardzo byl zadowolony :-)
krupka
Entuzjast(k)a
Grupę kwi dziecka bada sie przy ryzyku wystąpienie konfliktu serologicznego, czyli gdy matka ma czynnik RH- a dziecko urodziłoby się z RH+ (mój przypadek) albo matka ma grupę 0 a dziecko urodziłoby się z A albo B.
Ten drugi wypadek przez Ciebie wymieniony, ewitka, to też konflikt krwi tyle, że w grupach krwi. I u nas taki właśnie był Twoje przeboje z immunoglobuliną też pamietam - skandal!!
Brawo dla Jasia!!!:-)
reklama
M.M
Mamusia majowa'07 :)
Ja mam grupę O RH+ a małemu nie sprawdzali Wiec nie iwem jaką ma grupe...
Myszko super że zdecydowałaś sie na kanapeczki I oby Jasiowi masełko nei zaszkodziło... Jejku tu juz chyba tylko my jeszcze nie kanapkowi jesteśmy Jakos cykora mam cholercia no
Myszko super że zdecydowałaś sie na kanapeczki I oby Jasiowi masełko nei zaszkodziło... Jejku tu juz chyba tylko my jeszcze nie kanapkowi jesteśmy Jakos cykora mam cholercia no
Podziel się: