reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

rozszerzanie diety naszych maluszków :)

Ja mam grupę O RH+ a małemu nie sprawdzali :confused: Wiec nie iwem jaką ma grupe...

Myszko super że zdecydowałaś sie na kanapeczki :tak: I oby Jasiowi masełko nei zaszkodziło... Jejku tu juz chyba tylko my jeszcze nie kanapkowi jesteśmy :zawstydzona/y: Jakos cykora mam cholercia no :angry::sorry2:

My też jeszcze z kanapkami nie próbowaliśmy, bo kubuś dopiero od nie dawna ma ząbki, trzy, ale jeszcze całkowicie nie wyszły i nie bardzo wie do czego służą:-)
Ale wczoraj dałam mu spróbować parówkę, sama jadłam, a on takim wzrokiem na mnie patrzył, że musiałam mu dać:-D i był zachwycony:-D:-D

reklama
karola, takie małe dzieci nie gryzą ząbkami, tylko dziąsłami - tam z tyłu (mój ma 8 ząbków, ale i tak mymla dziąsłami chlebek):tak:

U nas Jasiek ma A albo 0, a przynajmniej z prostych krzyżówek tak wychodzi. Gorzej z + lub -, bo oboje mamy +, ale tomek może przenosić ukrytego - a ja nie wiem czy takowego posiadam :-p.

Dziś pan Jan opanował do perfekcji wymiotowanie tym co nie ma ochoty jeść. Robi miny, macha jęzorkiem, aż będzie błe :-/. A jak mama mu powie "nawet nie próbuj!" to zamyka paszczę, robi oczka niewiniontka i nagle wszystko ok. Jak go czymś zajmę też... No i wiem że nienawidzi brokułów, samego łososia nie zje, łaskawie z ziemniaczkami. Wogóle nie lubi zbytnio ryb :-/. No i kanapkowi też nie jesteśmy jeszcze, tylko sam chlebek wtryniamy. A jeść możemy kaszki i zupki, bo inaczej powykrzywia buzię, porobi miny io zrobi błe (a jaki zadowolony potem...).

Kluliczku - a jakie ryby dajesz Jankowi????
Niby ryby sie wprowadza po 10 miesiacu, ale myslalam zeby mu dac juz, tylko nie mam pomyslu jaka ryba (oproczo pisywanego przez ciebie lososia - jak go robisz????) bylaby dobra :confused:

ja dawałam łososia (pieczony w piekarniku) i dorsza (smażony oraz zrobiony po grecku) - efektów ubocznych brak;-)

no to dziołchy proszę o dokładne przepisy i ilosci tych ryb i jak po grecku robic dla dzieci specjalnie dla tępego szerlocka:-D

Ja rybek jeszcze nie próbowałam... Kurde jaka ja panikara jestem :szok: Ciągle mam jakieś awersje do pewnych nowości :dry: Chyba zrażona jestem tym całym białkiem krowim i żółtkiem... Kompletna porażka w tej kwesti :-( Choc dzis zaszalałam i mały spróbował po raz pierwszy brukselki :-) Zrobiłam mu a'la risotto z cielęcinka, smakowało ze hej :-):-D No a ostatnio chodzi mi po głowie galaretka... Widziałam dzis przepis w necie że niby od 9 miesiąca i normalnie z żelatyna i sama nie wiem czy już spróbować tego specjału :confused: Co o tym myślicie?

reklama
marti nie dziwie ci sie. na pewno tez miałabym dłuuugi ogon do nowości, gdybym miala kłopoty z alergią małego. nie sprobujesz to sie nie przekonasz:tak:

Do góry