reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

rozszerzanie diety naszych maluszków :)

marti- w sumie dlaczego nie? ja bym spróbowała z tymi herbatkami ...

u nas z jedzeniem też jeszcze 'skromne menu" tzn. mała też miewa odruch wymiotny, bo potrafi "zachomikować" połowę jedzenia w buzi, ukrywa po bokach a potem sie dusi nam .... nie często, ale jednak i trza być ostrożnym .... ale zjada wszystko i chętnie, niczego nie odmawia .... chlebek robi na niej wrażenie, już kilka razy próbowałyśmy .... nie znosi kaszki mleczno ryżowej samej, pasuje jej tylko z kaszką smakową albo owocami ....
ryż daje w zupkach w całości- z tym jakoś sobie radzi, ale gotuję go na maksa

reklama
U nas już krojone kawałki - po ugotowaniu kroję warzywa w kostkę i to wystarcza :tak:

Chleb daję normalny - tzn. żaden miękki, tylko taki, który akurat jest w domu. szkoda tylko, że w chlebie też pełno soli :sorry:

jak bede w stanie to zatrzymam sie przed piekarnia i kupie chleb zeby Jasio mogla zjesc tez :-) Z tym ze jak mojego meza nie ma to nawet pol chleba u mnei w domu sie marnuje bo nie jestem w stanie az tyle zjesc zanim sie zrobi twardy jak kamien :szok:

żaniu -ja polecam avokado ( ale dla Ciebie żaniu) z naleśnikiem albo plackiem tortilla, a do tego ser żółty, starty lub ser topiony, pychota! (starte avokado nakładasz na ciepłą tortillę, którą wcześniej podpiekłaś w piekarniku razem ze startym serem i przyprawami- najlepiej smakuje z solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi), a do avokado trochę soli i pieprzu możesz dodać :-)

a kanapki zuzi daję z zółtkiem ugotowanym na twardo lub konfiturą malinową i masłem.

Normalnie jestm pod wrazeniem...
A kiedy dajecie dzieciom te kanapki - rano czy na noc????
Bylam w sklepie bo musialam wstapic do apteki ale o pieczywie to nie pomyslalam jakos...:eek:

my już od dwóch dni jemy gniecione widelcem ukochane baniany,
koniec miksowania!!!:-D
kanapki wsuwa z czym popadnie...:szok:

Chyba ja tez sie na avocado skusze powiem szczerze spróbowałam kilka razy i mi nie bardzo smakuje no ale może się jeszcze przekonam.;-)

reklama
Do góry