reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

rozszerzanie diety naszych maluszków :)

Hania na szczęście uwielbia tego smroda - Bebilon Pepti :) BLee :)

my mamy wiekszego smroda czyli Nutramigen :-D Zobacyzmy jak dlugo jeszcze. moze w Nowy Rok wejdziemy ze zmienionym mlekiem, ale troche sie tego boje skoro Jasio przywykl juz do tego obrzydliwego mleka to jakiegos normalnego moze nie bedzie chcial :-(

reklama
my chcielismy wprowadzic deserki ale hrabia sie krzywi fuka i pluje bo chce bananka i bez tego ani rusz :).
Dostaje tez chrupki kukurydziane i bardzo je lubi :)
Tesciowa mimo naszych protestów chyba dała Wojtusiowi spróbowa mandarynki (jak robiłam kawy w kuchni) oczywiscie sie nie przyznała ale Wojtek wył cała noc WRRRRRR

a moja Majka wtranzolila 2 plastry pomarancza,z wielkim apetytem wyssala z nich wszelkie soki i zostawila mamusi takie kapcie ,flaczki;-)

Zgredku, no co Ty ja wcale nie uważam że mnie jakoś ofukujesz:-D. Bardzo się cieszę że mi odpisałaś-Maciuś ma placki czerwone łuszczące się, pediatra mówiła na poczatku żeby się nie przejmować bo ich mało, ale one nie zeszły i są większe, dlatego tera zdaję zupki bez marchewki od 2-3 tygodni a placki nie są mniejsze, i nie wiem właśnie czy to mleko w kawie czy jajka?Kiedys piłam tez kawkę i nie miał placków owych więc stwierdziłam dzisiaj rano ze kawę nadal będę piła a zrezygnuję z jajek może:sorry2:.Lubię kawkę z mlekiem i bardzo mi jej brakuje po prostu, w końcu niewiele tam mleczka jest. Do lekarza idziemy dopiero 8 stycznia to się popytam o wszystko.
Pyzunia-ale bym się wściekła na teściową, jak ja nienawidzę takich rzeczy.Ja też usłyszałam ze zupy grzybowej MUSZę dać spróbować i że czemu nie daję innych rzeczy już-a ja na to ze daję ile powiennam i tyle.

A u nas tak:

23.00 cyc
2.00 cyc
5.00 cyc
9.00 cyc
12.00 obiadek ok 200 gr( mięsko i warzywka)
15.00 deser 100 gr (owocki)
17.00 cyc
20.00 cyc,

No i dużo próbowania delikatnych rzeczy:-).

Mamo Q u nas bardzo podobnie z tym żarciem jak u was tylko u nas więcej kaszy a mniej cyca bo Rafał już się zaczyna na niego fochać.

Ja mam pytanie. Czy jak się odstawia od cyca, i dziecko w nocy się budzi to dajecie mleko czy tylko picie, no bo cyc nie wchodzi w grę?

reklama
ja dawałam herbatkę.
u nas cyc wszedł w gre;-)miał gorączkę,było mi go szkoda a i ja bylam padnięta-chciam zeby się jeszcze zdrzemnął

Jutro w DZIEN DOBRY TVN ma być o odstawianiu od piersi...ciekawe co tam powiedza

Do góry