Mam pytanko, czy Wasze Dzieciaczki dalej pija mleko z ochota, bo Dawidek nie chce pic, wszelkie kaszki i obiadki owszem ale nie mleko, i jakie soczki im podajecie bo DAwidkowi nic nie smakuje, ani bobofruity, ani zadne inne, mysle ze poprostu bede mu dawac wode, tak chyba najlepiej.
reklama
Jak juz gdzies pisałam, mleczko beeeeeee i to bardzo do czasu kąpieli:-) gdy zapada wieczór i Misiek sie wypluska, wyszaleje w wannie to na butle sie rzuca. W dzień tylko napoje: woda, bardzo rozcieńczone soki bobovity (te klarowne), ida mu dalej zęby więc najlepsze to te z meliską Przecierowe nie bardzo mu podeszły
U nas 2-3 posiłki niemleczne (zupka albo deserek i kaszka na noc), soczki i herbatki od 200 do 400 ml. i cycuś (2 razy w nocy i 2-3 w dzień). Właśnie zjadł ponad 200 ml. kaszki ryżowej z jabłkami nestle i kończy kubeczek misiowy sad, bo mu mało było
Olineczka a próbowałaś herbatek hipp? Są malinowe, jabłkowe, rumiankowe, koperkowe itd. Mojemu Piotrkowi smakują. Ale jemu to wszystko smakuje
Olineczka a próbowałaś herbatek hipp? Są malinowe, jabłkowe, rumiankowe, koperkowe itd. Mojemu Piotrkowi smakują. Ale jemu to wszystko smakuje
mysz1978
Fanka BB :)
mojemu Jasiowi tez wszystko w zasadzie smakuje :-) Obiadki miesne moze troche mniej bo zjada tylko po pol sloiczka, ale dla niego to nawet lepiej
Ale staram sie z sokami nei przesadzac, boslyszalm ze dziec isie latwo do ich przyzwyczajaja i potem nawet w wieku kilku lat nie chca pic nic innego - ani herbaty, ani oczywiscie wodu... No i te soki zawieraja cukier wiec tez nie ma co szalec. Jasio przynjamniej raz dziennie (do obiadu lub tuz po nim) pije wode :-)
Ale staram sie z sokami nei przesadzac, boslyszalm ze dziec isie latwo do ich przyzwyczajaja i potem nawet w wieku kilku lat nie chca pic nic innego - ani herbaty, ani oczywiscie wodu... No i te soki zawieraja cukier wiec tez nie ma co szalec. Jasio przynjamniej raz dziennie (do obiadu lub tuz po nim) pije wode :-)
U nas był dziś na obiad królik po raz pierwszy.
I mam pytaanie do dziewczyn karmiących piersią. Ile razy jedza wasze dzieci cycka, bo przecież dostaja już obiad ,deser, czy wszystkie te niemleczne posiłki poprzedzacie cycaniem?? Jak to jest u Was???
I mam pytaanie do dziewczyn karmiących piersią. Ile razy jedza wasze dzieci cycka, bo przecież dostaja już obiad ,deser, czy wszystkie te niemleczne posiłki poprzedzacie cycaniem?? Jak to jest u Was???
U nas był dziś na obiad królik po raz pierwszy.
akurat liczylam w sobote - dostal 8 posilkow - w tym 6 x cyca, posilkow niemlecznych nie poprzedzam cycaniem, nie podaje innego picia niz mleko - nie lubi
5:30 - cyc
7:30 - cyc
10:00 - deser owocowy
12:00 - cyc
15:30 - obiadek
18:30 - cyc
20:30 - cyc
23:00 - cyc
Żania7
mama kochanych urwisków
około 8.30-9 cyc
12:00 - deserek/owoc
15:00 - cyc
17.00-17.30 - obiadek
19:30 - cyc
2.00 - woda nie zawsze czasem prześpi całą noc a czasem jak za gorąco córci jest to pije
5.30 -6- cyc
12:00 - deserek/owoc
15:00 - cyc
17.00-17.30 - obiadek
19:30 - cyc
2.00 - woda nie zawsze czasem prześpi całą noc a czasem jak za gorąco córci jest to pije
5.30 -6- cyc
Kluliczek
Babka z laską
Mleczko ble, soczki ble, herbatki ble... Janek chce jeść tylko łyżeczką i to tylko kleiki. Jeszcze raczy dynię i jak musi to jabłko... A jak mu daje pić łyżeczką to zaraz robi błe...
około:
8-9 mleczko (jak raczy wypić 100 ml to święto...)
12 - kleik kukurydziany
15 - obiadek lub deserek (czyli "kochanie zobacz jakie to dobre" na co syniu robi błe i tak po jakimś czasie idzie znów jabłuszko lub dynia :-/)+ kleik
17 - mleczko (zjada łaskawie 60 ml, jak uda się więcej to nie ma posiłku o 19 tylko ten z 21 jest wczesniej)
19 - mleczko (j.w)
21 - kleik
2-3 - mleko (na śpiocha wypija 150 ml)
No i sztuczki, żeby wypił troche wody/herbatki/soczku
Ale mi się wydaje, że on pogniewał się ze smoczkiem od butli, tyle że żaden inny mu też nie pasuje
około:
8-9 mleczko (jak raczy wypić 100 ml to święto...)
12 - kleik kukurydziany
15 - obiadek lub deserek (czyli "kochanie zobacz jakie to dobre" na co syniu robi błe i tak po jakimś czasie idzie znów jabłuszko lub dynia :-/)+ kleik
17 - mleczko (zjada łaskawie 60 ml, jak uda się więcej to nie ma posiłku o 19 tylko ten z 21 jest wczesniej)
19 - mleczko (j.w)
21 - kleik
2-3 - mleko (na śpiocha wypija 150 ml)
No i sztuczki, żeby wypił troche wody/herbatki/soczku
Ale mi się wydaje, że on pogniewał się ze smoczkiem od butli, tyle że żaden inny mu też nie pasuje
reklama
Podziel się: