reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

rozszerzanie diety naszych maluszków :)

reklama
Aniu tu żadnych wielkich przepisów nie trzeba :-D
Wrzucasz do garnka: marchewkę, ziemniaka, pietruszkę, kawałek buraczka i gotujesz. Może być jeszcze zielony groszek. Jak miękkie to wyłączasz, miksujesz i gotowe. Jeżeli Quintuś jada już mięsko to w osobnym garnuszku gotujesz i potem miksujesz razem z warzywami. Jak Ci wyjdzie za żadkie to można zagęścić kaszką kukurydzianą

Dzieki Gosiu dla mnie to naprawde filozofia:zawstydzona/y: same te warzywa miksuje? tą wode wylewam?, a te warzywa maja być obrane przed czy dopiero po ugotowaniu?

Obrane przed. Ja wody nie wylewam, bo by strasznie gęsta ta zupa była (wtedy to by już chyba zupa nie była tylko gotowane warzywka :confused:)

Dzieki Gosiu idę kupić warzywa i robie dzisiaj ta zupę.;-)

A co z maslem i kasza manną? ( widzisz ile ja mam pytan do prostej zupy:zawstydzona/y:)

Kaszy mannej jeszcze nie praktykowałam. A co do tłuszczu to dziewczyny gdzieś tam pisały, że się chyba łyżeczkę oliwy dodaje ale pewna nie jestem

Od 6 czy 7 m-ca mięsko można już gotować razem z warzywami

ANIA, polecam raz jeszcze stronę, którą dawała kiedyś Mysz:

http://www.twojadieta.pl/dz.php

wpisujesz datę urodzin dziecka, sposób karmienia i wszystko Ci wyskakuje - co moze jeść i jak przyrządzać :tak:

Dziewczyny.ja karmie dalej cycem, i zamierzam jeszcze kilka miesiecy tak karmic,ale sie zastanawiam czy np osttnie karminie przed snem nie robic np z sztucznego mleka,moze bedzie bardziej sycace i majka dluzej pospi...?co radzicie?jakie mleko polecacie?a moze do tego sztucznego mleka dodawac cos jeszcze?sama nie wiem...

Dziewczyny.ja karmie dalej cycem, i zamierzam jeszcze kilka miesiecy tak karmic,ale sie zastanawiam czy np osttnie karminie przed snem nie robic np z sztucznego mleka,moze bedzie bardziej sycace i majka dluzej pospi...?co radzicie?jakie mleko polecacie?a moze do tego sztucznego mleka dodawac cos jeszcze?sama nie wiem...
nato ja też karmię piersią i chcę karmić do roku jak starczy mi pokarmu albo i dlużej, czasami daje Mai przed snem kaszke do mleka i musze powiedzieć że nie ma regóły która by mówiła że jak ja dam to Maja pośpi dłużej raz pośpi od 19:30 do 5 tylko na moim mleku, a czasami po kaszce budzi się co 3 godziny, kiedy indziej przespi do 5rano .

reklama
może byc za dużo.

Ja tak przecholowałam przy córze i ja wysypało ( plamy na skórze jak przy skazie białkowej).

Na poczatek daje się około 8-10% mieska na cała zupkę.
W praktyce ja dawałam 1cm2 miesa na 2 marchewki, poł buraka i 1 małego ziemniaka.
dzieki Aletko, narazie nie widze zadnych zmian na skórze, kurcze ale narobiłam, chciałam dobrze a masz babo placek

Do góry