reklama
Aniu tu żadnych wielkich przepisów nie trzeba
Wrzucasz do garnka: marchewkę, ziemniaka, pietruszkę, kawałek buraczka i gotujesz. Może być jeszcze zielony groszek. Jak miękkie to wyłączasz, miksujesz i gotowe. Jeżeli Quintuś jada już mięsko to w osobnym garnuszku gotujesz i potem miksujesz razem z warzywami. Jak Ci wyjdzie za żadkie to można zagęścić kaszką kukurydzianą
Wrzucasz do garnka: marchewkę, ziemniaka, pietruszkę, kawałek buraczka i gotujesz. Może być jeszcze zielony groszek. Jak miękkie to wyłączasz, miksujesz i gotowe. Jeżeli Quintuś jada już mięsko to w osobnym garnuszku gotujesz i potem miksujesz razem z warzywami. Jak Ci wyjdzie za żadkie to można zagęścić kaszką kukurydzianą
krupka
Entuzjast(k)a
Od 6 czy 7 m-ca mięsko można już gotować razem z warzywami
ANIA, polecam raz jeszcze stronę, którą dawała kiedyś Mysz:
http://www.twojadieta.pl/dz.php
wpisujesz datę urodzin dziecka, sposób karmienia i wszystko Ci wyskakuje - co moze jeść i jak przyrządzać
ANIA, polecam raz jeszcze stronę, którą dawała kiedyś Mysz:
http://www.twojadieta.pl/dz.php
wpisujesz datę urodzin dziecka, sposób karmienia i wszystko Ci wyskakuje - co moze jeść i jak przyrządzać
Dziewczyny.ja karmie dalej cycem, i zamierzam jeszcze kilka miesiecy tak karmic,ale sie zastanawiam czy np osttnie karminie przed snem nie robic np z sztucznego mleka,moze bedzie bardziej sycace i majka dluzej pospi...?co radzicie?jakie mleko polecacie?a moze do tego sztucznego mleka dodawac cos jeszcze?sama nie wiem...
Żania7
mama kochanych urwisków
nato ja też karmię piersią i chcę karmić do roku jak starczy mi pokarmu albo i dlużej, czasami daje Mai przed snem kaszke do mleka i musze powiedzieć że nie ma regóły która by mówiła że jak ja dam to Maja pośpi dłużej raz pośpi od 19:30 do 5 tylko na moim mleku, a czasami po kaszce budzi się co 3 godziny, kiedy indziej przespi do 5rano .Dziewczyny.ja karmie dalej cycem, i zamierzam jeszcze kilka miesiecy tak karmic,ale sie zastanawiam czy np osttnie karminie przed snem nie robic np z sztucznego mleka,moze bedzie bardziej sycace i majka dluzej pospi...?co radzicie?jakie mleko polecacie?a moze do tego sztucznego mleka dodawac cos jeszcze?sama nie wiem...
reklama
Żania7
mama kochanych urwisków
dzieki Aletko, narazie nie widze zadnych zmian na skórze, kurcze ale narobiłam, chciałam dobrze a masz babo placekmoże byc za dużo.
Ja tak przecholowałam przy córze i ja wysypało ( plamy na skórze jak przy skazie białkowej).
Na poczatek daje się około 8-10% mieska na cała zupkę.
W praktyce ja dawałam 1cm2 miesa na 2 marchewki, poł buraka i 1 małego ziemniaka.
Podziel się: