reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

rozszerzanie diety naszych maluszków :)

U nas też nie ma czegoś takiego jak pozostałość w słoiczku. Pietrucha zjada wszystko i jeszcze awanturę urząd, że mało :-D
A dzisiaj dostaliśmy zezwolenie na wprowadzenie mięska, więc mąż stwierdził, że leci rano po golonkę ;-)

reklama
Piotruś w ogóle tych zupek ze słoiczków nie chce jeść :-D a deserki tez pól do miseczki i pól w słoiczku na drugi dzień - to co zostaje zjada mama :-D

a co do glutenu to śmiać mi się chce - nagle jacyś tam psedo specjaliści przypomnieli sobie o glutenie i dawaj zmieniać schemat żywienia - moja teściowa i pewnie moja mama też dawała mojemu mężowi kaszke manne jak skończył 3 miesiące - i co ?? inteligenty i zdrowy chłop ;-) :rofl2:

Mój synuś jak mu nie leci z cyca, to się strasznie awanturuje. Najgorsze to jest to, że jak chce mu się odbić, to wykazuje takie same objawy, też wypluwa cyca i się awanturuje i czasami nie jestem w stanie rozróżnić, o co mu chodzi. A ostatnio musiałam spijać herbatki laktacyjne.
A tak swoją drogą, to czy któraś z was karmi jeszcze tylko piersią? Bez zupek, deserków i kaszek?

Hmmm.. teź podchodzę z rezerwą do coraz nowszych zaleceń w sprawie dzieci, ale z odwoływaniem sie do czasów naszego dzieciństwa nie przesadzam - no bo jak by nie patrzeć wiele z nas dostawało krowie mleko i też jakoś skutków nie widać... czy wobec tego zrezygnować z mleka modyfikowanego?;-)

Dziewczyny mam pytanko :happy:

Moja Oliwka od czterech dni pije soczek z marchewki. Podobno trzeba podawać sczek przez tydzień zanim wprowadzi się następny. Ale Oliwka nie ma żadnych skutków ubocznych po tej marchewce prócz pomarańczowej kupki :rofl2:
Zastanawiam się więc czy nie mogłabym dzisiaj podać jej soczku z jabluszka?
Pomóżcie kochane :-)

Dziewczyny mam pytanko :happy:

Moja Oliwka od czterech dni pije soczek z marchewki. Podobno trzeba podawać sczek przez tydzień zanim wprowadzi się następny. Ale Oliwka nie ma żadnych skutków ubocznych po tej marchewce prócz pomarańczowej kupki :rofl2:
Zastanawiam się więc czy nie mogłabym dzisiaj podać jej soczku z jabluszka?
Pomóżcie kochane :-)

Ja wprowadzam jak jest ok co trzy dni nowy składnik;-)

reklama
Do góry