reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

rozszerzanie diety naszych maluszków :)

U nas też nie ma czegoś takiego jak pozostałość w słoiczku. Pietrucha zjada wszystko i jeszcze awanturę urząd, że mało :-D
A dzisiaj dostaliśmy zezwolenie na wprowadzenie mięska, więc mąż stwierdził, że leci rano po golonkę ;-)

reklama
Piotruś w ogóle tych zupek ze słoiczków nie chce jeść :-D a deserki tez pól do miseczki i pól w słoiczku na drugi dzień - to co zostaje zjada mama :-D

a co do glutenu to śmiać mi się chce - nagle jacyś tam psedo specjaliści przypomnieli sobie o glutenie i dawaj zmieniać schemat żywienia - moja teściowa i pewnie moja mama też dawała mojemu mężowi kaszke manne jak skończył 3 miesiące - i co ?? inteligenty i zdrowy chłop ;-) :rofl2:

Mój synuś jak mu nie leci z cyca, to się strasznie awanturuje. Najgorsze to jest to, że jak chce mu się odbić, to wykazuje takie same objawy, też wypluwa cyca i się awanturuje i czasami nie jestem w stanie rozróżnić, o co mu chodzi. A ostatnio musiałam spijać herbatki laktacyjne.
A tak swoją drogą, to czy któraś z was karmi jeszcze tylko piersią? Bez zupek, deserków i kaszek?

Hmmm.. teź podchodzę z rezerwą do coraz nowszych zaleceń w sprawie dzieci, ale z odwoływaniem sie do czasów naszego dzieciństwa nie przesadzam - no bo jak by nie patrzeć wiele z nas dostawało krowie mleko i też jakoś skutków nie widać... czy wobec tego zrezygnować z mleka modyfikowanego?;-)

Dziewczyny mam pytanko :happy:

Moja Oliwka od czterech dni pije soczek z marchewki. Podobno trzeba podawać sczek przez tydzień zanim wprowadzi się następny. Ale Oliwka nie ma żadnych skutków ubocznych po tej marchewce prócz pomarańczowej kupki :rofl2:
Zastanawiam się więc czy nie mogłabym dzisiaj podać jej soczku z jabluszka?
Pomóżcie kochane :-)

Dziewczyny mam pytanko :happy:

Moja Oliwka od czterech dni pije soczek z marchewki. Podobno trzeba podawać sczek przez tydzień zanim wprowadzi się następny. Ale Oliwka nie ma żadnych skutków ubocznych po tej marchewce prócz pomarańczowej kupki :rofl2:
Zastanawiam się więc czy nie mogłabym dzisiaj podać jej soczku z jabluszka?
Pomóżcie kochane :-)

Ja wprowadzam jak jest ok co trzy dni nowy składnik;-)

reklama
Do góry