reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

rozszerzanie diety naszych maluszków :)

reklama
a dlaczego tarka musi być plastikowa ?? :confused::confused::confused:

a Piotrusiowi ostatnio zasmakowały banany ale nie te ze słoiczka bo te bardzo lubi ale te normalne - dziadek mu łyżeczką skrobie i podaje a mały aż się trzęsie z radości :-D:-D

no metalowa tarka pewnie nie bardzo, w końcu ma w składzie jakiś metal, tak myślę... Najlepsza plastikowa albo taka szklana z wyżłobieniami ale to do miękkich rzeczy typu jabłuszko ;-)

Ja kapie Quintusia codziennie ale to z innych względów, woda relaksje i lepiej nózkami rusza;-)

Ale przeciez pierwsze trzy miesiące nie kapałam go ani razu i też było ok;-)

A z tym glutenem zadzwoniłam az do pediatry i tu zalecenia są dopiero od 6 miesiąca, a ja radzę kierowac sie instynktem wkońcu mama wie najlepiej;-)

A wczoraj dałam jagody z jabłuszkiem i było ok dzis powtórka, zazwyczaj daje warzywa ale wszystkie mi sie skończyły i dałam deserek;-) Tzn Quintus wszystkie zjadł.

Tak zachwalałyście dynie że aż kupiłam i wczoraj córcia jadła pierwszy raz aż jej się uszy trzesły tak jej smakowało:-D:laugh2: dziś powtórka bo jeszcze troche dyni zostało:sorry:

barszczyku co do tarki to tak jak dziewczyny pisały zabija wit. i słyszałam że jakiś metal przedostaje się do jedzenia:baffled:??? Ale chyba chodziło komuś o rdze jak jest na tarce ? Nie mam pojęcia.

Maja też lubi banany naturalne choc tymi ze słoiczka nie gardzi

:-:)confused:A ja nigdzie nie moge znalezc tej dyni z ziemniaczkiem, czy to jest firmy hipp? Zawsze kupuje sloiczki hippa, ale ostatnio znalazlam w polskim sklepie zupke jarzynowa z gerbera, i jarzynki z jagniecinka po 5 miesiacu. Czy probowalyscie? bo po ostatniej akcji z tym szklem tak sie troche waham. No i ciagle nie jestem przekonana do podawania mieska w tym wieku.
A co do glutenow to wczoraj wyczytalam w gazecie ze zgodnie z nowymi zasadami zywienia powinno sie zaczac je podawac po 5 miesiacu. JA i tak jeszcze troszke poczekam.;-)

reklama
Do góry