reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

rozszerzanie diety naszych maluszków :)

reklama
a dlaczego tarka musi być plastikowa ?? :confused::confused::confused:

a Piotrusiowi ostatnio zasmakowały banany ale nie te ze słoiczka bo te bardzo lubi ale te normalne - dziadek mu łyżeczką skrobie i podaje a mały aż się trzęsie z radości :-D:-D

no metalowa tarka pewnie nie bardzo, w końcu ma w składzie jakiś metal, tak myślę... Najlepsza plastikowa albo taka szklana z wyżłobieniami ale to do miękkich rzeczy typu jabłuszko ;-)

Ja kapie Quintusia codziennie ale to z innych względów, woda relaksje i lepiej nózkami rusza;-)

Ale przeciez pierwsze trzy miesiące nie kapałam go ani razu i też było ok;-)

A z tym glutenem zadzwoniłam az do pediatry i tu zalecenia są dopiero od 6 miesiąca, a ja radzę kierowac sie instynktem wkońcu mama wie najlepiej;-)

A wczoraj dałam jagody z jabłuszkiem i było ok dzis powtórka, zazwyczaj daje warzywa ale wszystkie mi sie skończyły i dałam deserek;-) Tzn Quintus wszystkie zjadł.

Tak zachwalałyście dynie że aż kupiłam i wczoraj córcia jadła pierwszy raz aż jej się uszy trzesły tak jej smakowało:-D:laugh2: dziś powtórka bo jeszcze troche dyni zostało:sorry:

barszczyku co do tarki to tak jak dziewczyny pisały zabija wit. i słyszałam że jakiś metal przedostaje się do jedzenia:baffled:??? Ale chyba chodziło komuś o rdze jak jest na tarce ? Nie mam pojęcia.

Maja też lubi banany naturalne choc tymi ze słoiczka nie gardzi

:-:)confused:A ja nigdzie nie moge znalezc tej dyni z ziemniaczkiem, czy to jest firmy hipp? Zawsze kupuje sloiczki hippa, ale ostatnio znalazlam w polskim sklepie zupke jarzynowa z gerbera, i jarzynki z jagniecinka po 5 miesiacu. Czy probowalyscie? bo po ostatniej akcji z tym szklem tak sie troche waham. No i ciagle nie jestem przekonana do podawania mieska w tym wieku.
A co do glutenow to wczoraj wyczytalam w gazecie ze zgodnie z nowymi zasadami zywienia powinno sie zaczac je podawac po 5 miesiacu. JA i tak jeszcze troszke poczekam.;-)

reklama
Do góry