reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

rozszerzanie diety naszych maluszków :)

Kluliczek - ja tez wprowadzam powoli - poki co tylko jablko, marchew (solo nie smakuj) i ziemniak (w zestawie z marchwia). W sumie to nie wyscig i nie ma sie co spieszyc - byleby tylko dzieciom nie zaszkodzilo :-)
Zastanawiam sie nad kaszka taka robiona na mleku, ale jutro ide z Jasiem na kontrole do lekarki to sie zapytam

reklama
Dziewczyny daje od trzech dni małej soczek z marchwi (30 ml dziennie) i w kupce widać tą marchew czy to normalne czy powinnam przestać dawać? :baffled:

kluliczku u nas tez kleik( na moim mleku) jest mniam mniam ale tylko gesty i łyżeczką, jak rozrobie żeby mogła pić z butelki to jest wrzask niemiłosierny i kleik jest bleee.
Kurcze zachwalacie dynie więc trzeba córci kupić i dac ciekawe czy bedzie jej smakowała:)
welonko nie mam pojęcia czy to dobrze czy źle jeszcze soczków nie podaje hym ...a jak podajesz soczek to innych nowości nie dajesz?

Żaniu nie daje innych nowości. Ten soczek z marchewki to pierwsza nowość, do tej pory był tylko cycuś. Sok ten podaje dopiero od trzech dni. No i mam zamiar tydzień dawać tylko to, żeby dokładnie zaobserwować czy nic się nie dzieje i czy nie szkodzi małej.
W przyszłym tygodniu dam jej soczek z jabłuszka :-)

Ja Żaniu zcieram marchewkę na tarce potem przekladam ją do plastikowego siteczka i wyduszam soczek naciskając łyżeczką :-) Lekarz powiedział mi, że tarka tez musi być plastikowa :tak:

reklama
Ja Żaniu zcieram marchewkę na tarce potem przekladam ją do plastikowego siteczka i wyduszam soczek naciskając łyżeczką :-) Lekarz powiedział mi, że tarka tez musi być plastikowa :tak:

wiem welonko że tarka musi być plastikowa gdzieś to wyczytałam zanim córci tarłam jabłuszko, choć musze powiedzieć że raz starłam jej na naszej taka ze mnie gapa.

Do góry