reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

rozszerzanie diety naszych maluszków :)

Kluliczek - ja tez wprowadzam powoli - poki co tylko jablko, marchew (solo nie smakuj) i ziemniak (w zestawie z marchwia). W sumie to nie wyscig i nie ma sie co spieszyc - byleby tylko dzieciom nie zaszkodzilo :-)
Zastanawiam sie nad kaszka taka robiona na mleku, ale jutro ide z Jasiem na kontrole do lekarki to sie zapytam

reklama
Dziewczyny daje od trzech dni małej soczek z marchwi (30 ml dziennie) i w kupce widać tą marchew czy to normalne czy powinnam przestać dawać? :baffled:

kluliczku u nas tez kleik( na moim mleku) jest mniam mniam ale tylko gesty i łyżeczką, jak rozrobie żeby mogła pić z butelki to jest wrzask niemiłosierny i kleik jest bleee.
Kurcze zachwalacie dynie więc trzeba córci kupić i dac ciekawe czy bedzie jej smakowała:)
welonko nie mam pojęcia czy to dobrze czy źle jeszcze soczków nie podaje hym ...a jak podajesz soczek to innych nowości nie dajesz?

Żaniu nie daje innych nowości. Ten soczek z marchewki to pierwsza nowość, do tej pory był tylko cycuś. Sok ten podaje dopiero od trzech dni. No i mam zamiar tydzień dawać tylko to, żeby dokładnie zaobserwować czy nic się nie dzieje i czy nie szkodzi małej.
W przyszłym tygodniu dam jej soczek z jabłuszka :-)

Ja Żaniu zcieram marchewkę na tarce potem przekladam ją do plastikowego siteczka i wyduszam soczek naciskając łyżeczką :-) Lekarz powiedział mi, że tarka tez musi być plastikowa :tak:

reklama
Ja Żaniu zcieram marchewkę na tarce potem przekladam ją do plastikowego siteczka i wyduszam soczek naciskając łyżeczką :-) Lekarz powiedział mi, że tarka tez musi być plastikowa :tak:

wiem welonko że tarka musi być plastikowa gdzieś to wyczytałam zanim córci tarłam jabłuszko, choć musze powiedzieć że raz starłam jej na naszej taka ze mnie gapa.

Do góry