reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

rozszerzanie diety naszych maluszków :)

Anieczka a na czym polega problem cioci z nakarmieniem Emilki? Większość mam denerwuje się, że dzieci nie chcą jeść z łyżeczki i nie mogą ich od butli odzwyczaić. Szczerze mówiąc pierwszy raz słyszę o odwrotnym problemie i nie wiem co doradzić. Moja mama np. woli Piotrka karmić łyżeczką niż butlą, bo jest mniejsze ryzyko zakrztuszenia.

reklama
Ja też jako gluten gotuje kaszkę mannę. Płaską łyżeczkę w niewielkiej ilości wody ok 5 min. Po ugotowaniu dodaje pół łyżeczki do zupki.
A tak ma marginesie niech mi ktoś rozjaśni to ma byc pół łyżeczki przed gotowaniem ( bo po ugotowaniu to jej jest więcej) czy po ugotowaniu. Jak wy robicie?????

Dziś na obiad Rafał jadł zupkę jarzynową z gerbera i chyba mu się nie przyjęła bo po dwóch godzinach wymiotnął tą zupką. Wcale się zresztą nie dziwię bo mi nie smakowała i dziwiłam się że ją w ogóle jadł.

:baffled:Caly czas myslalam, ze Dawidek dostal plamek od nowego jedzonka, bylismy dzisiaj u lekarza i okazalo sie ze to przesuszona skorka. Zmienilam ostatnio balsam do ciala i takie rezultaty a ja tak sie martwilam. Ja kapie Dawidka codziennie i lekarka powiedziala ze to za czesto i dlatego skora sie pzresusza. A WY jak czesto kapiecie dzieci???:confused::confused::confused::confused:

Ja kape Olcia codziennie narazie

a co do glutenu to dzisiaj kupilam kaszke pszenna z bananami i dalam mu te 2-3 gr na wiecej niz 100ml, czyli mam rozumiec ze jak np. Olek pije ok 200 ml mleka na noc to mam dac 2* 2-3gr, bo te 2-3 gr to jest na 100ml

kupilam tez 2 sloiczki zupki z krolikiem i za kilka dni jak nic sie nie bedzie dzialo po glutenie to zaczne mu podawac

my kapiemy codziennie, ale tylko co 2-3 dni używamy mydła i szamponu - wlasnie po to, aby nie przesuszać skórki, a kąpiel jest, bo maly już ma taki rytuał ;-)

reklama
Do góry