reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

rozszerzanie diety naszych maluszków :)

Anieczka a na czym polega problem cioci z nakarmieniem Emilki? Większość mam denerwuje się, że dzieci nie chcą jeść z łyżeczki i nie mogą ich od butli odzwyczaić. Szczerze mówiąc pierwszy raz słyszę o odwrotnym problemie i nie wiem co doradzić. Moja mama np. woli Piotrka karmić łyżeczką niż butlą, bo jest mniejsze ryzyko zakrztuszenia.

reklama
Ja też jako gluten gotuje kaszkę mannę. Płaską łyżeczkę w niewielkiej ilości wody ok 5 min. Po ugotowaniu dodaje pół łyżeczki do zupki.
A tak ma marginesie niech mi ktoś rozjaśni to ma byc pół łyżeczki przed gotowaniem ( bo po ugotowaniu to jej jest więcej) czy po ugotowaniu. Jak wy robicie?????

Dziś na obiad Rafał jadł zupkę jarzynową z gerbera i chyba mu się nie przyjęła bo po dwóch godzinach wymiotnął tą zupką. Wcale się zresztą nie dziwię bo mi nie smakowała i dziwiłam się że ją w ogóle jadł.

:baffled:Caly czas myslalam, ze Dawidek dostal plamek od nowego jedzonka, bylismy dzisiaj u lekarza i okazalo sie ze to przesuszona skorka. Zmienilam ostatnio balsam do ciala i takie rezultaty a ja tak sie martwilam. Ja kapie Dawidka codziennie i lekarka powiedziala ze to za czesto i dlatego skora sie pzresusza. A WY jak czesto kapiecie dzieci???:confused::confused::confused::confused:

Ja kape Olcia codziennie narazie

a co do glutenu to dzisiaj kupilam kaszke pszenna z bananami i dalam mu te 2-3 gr na wiecej niz 100ml, czyli mam rozumiec ze jak np. Olek pije ok 200 ml mleka na noc to mam dac 2* 2-3gr, bo te 2-3 gr to jest na 100ml

kupilam tez 2 sloiczki zupki z krolikiem i za kilka dni jak nic sie nie bedzie dzialo po glutenie to zaczne mu podawac

my kapiemy codziennie, ale tylko co 2-3 dni używamy mydła i szamponu - wlasnie po to, aby nie przesuszać skórki, a kąpiel jest, bo maly już ma taki rytuał ;-)

reklama
Do góry