reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

rozszerzanie diety naszych maluszków :)

reklama
cala szuflade mam tych sloiczkow :-D Krzeselko juz mamy ale zaczniemy go uzywac jak Jasio bedzie dobrze siedzial dopiero.

Aha - ten deserek gerbera w ktorym znaleziono szklo i ktore wycofano to jablko z brzoskwiniami ale my takich nie mamy chyba jeszcze bo sa od 6 miesiaca.
Szczegoly sa na stronie gerbera ( Gerber )

A propos gerbera to jest konkurs z wyslaniem 20 etykiet gerbera i mozna wygrac samochod - betka - do dziela :-)

hehe,dzięki,ja zbieram słoichki i soczki,ale chyba przejdę po prostu na odklejanie etykiet-strzeżonego pan Bóg strzeże :-p

Gosia, ja tez ma takie krzesełko ChiccoMamma i jak się okazuje ma ono 3 poziomy regulacji oparcia - do wczoraj myslałam, ze 2, ale dzis mąż mnie uświadomił, że się myliłam :-D

Co do słoiczków, to widzę, ze te mięsne sa kurcze posolone!!! No przynajmniej z Hippa takie widziałam. A niektóre deserki maja cukier (np morele):wściekła/y: Co do deserków Gerbera, to traktuje je jak gęsty sok - dodaję trochę wody i podaję ze smoczka. Nie mam cierpliwości do karmienia łyżeczką bo zdecydowanie za rzadkie :no:
Za to fajna jest frutapura z bobovity - mały nie upaćkany za mocno, no i mu bardzo smakuje :tak:

Za to fajna jest frutapura z bobovity - mały nie upaćkany za mocno, no i mu bardzo smakuje :tak:

Tez to kupilam :-) Jest od 5 miesiaca wiec jeszcze troche poczekam :-) A deserki gerbera faktycznie sa rzadkie wiec w sumie to nieglupi pomysl zeby je rozwodnic i podawac z butelki jako plynny deser ;-)

:-)Co do zamrazania to ostatnio zamrozilam deserek wlasnorecznie zrobiony z jabluszka i banana. wlozylam do sloiczka tylko ze nie napelnialam po brzegi, i nie peklo. JAk narazie DAwidkowi smakuje wszytko co mu daje ale dopiero za drugim razem, wczoraj dalam mu mieszanke warzywna to skrzywil sie a dzis zjadl caly sloiczek. ostatnio dalam mu kaszke z hippa bananowo pomaranczowo jablkowa, zajadal ze smakiem ale dostal od niej wysypki. Wiec teraz odczekam i chce mu dac samego kleiku z moimi mrozonkami owocowymi moze bedzie lepiej i bez cukru, bo wszystkie te kaszki maja cukier. :tak:

Moj Olek juz wiekoszosc tych sloiczkow sprobowal, dzisiaj dalam mu nastepna nowosc brzoskwinie i zjadl ze samkiem, narazie kilka lyczeczek, juz niedlugo i bedzie wcinal miesko

Dzisiaj dałam na obiadek warzywa w łagodnej potrawce z królikiem i Misiek wpałaszował cały słoiczek :-). Tak mu smakowało :happy2:

reklama
żania- i jak tam po kolacji córeczki? jeżeli miałaby problemy to proponuję na przyzwyczajenie sie "3".
Mai wczoraj wogóle nie podszedł kleik ryżowy zajdla 3 łyżeczki ale z taką miną jakby miala zaraz zwymiotowac i jak chciałam dac jej 4 -tą łyżeczkę to zaczeła wrzeszczeć, dziś jadła bananka z jogurtem hippa ze słoiczka i bardzo jej smakował, zadowolona z checią otwierała dziubek, jutro dam jej jeszcze raz to samo bo zostało w słoiczku. Później dzień odpoczynku od nowości i znów coś wymyślę, chyba dam jej marchewke:tak:

Do góry