Rafałowi chyba już się znudziła marchewka z ziemniakiem bo coraz mniej jej je. Może dlatego że po cycu. Dziś zmienię kolejność. A i do tej marchewki z ziemniakiem dodałam wczoraj masełko. Dziś tez dam masełko a jutro mam zamiar kaszki manny. W koncu dziś kończy 5 miesięcy. Moje duże chłopisko.
reklama
mysz1978
Fanka BB :)
My juz mamy zielone swiatlo na wprowadzanie nowosci :-)
Mam dawac po trochu i obserwowac a jak nic nie bedzie to juz nazajutrz moze zjesc ile chce (znajac mojego syna to bedzie caly sloiczek).
Zla jestem na siebie bo zapomnialam spytac o kaszke, ale mam nadzieje ze moge Jasiowi dac taka robiona na Nutramigenie. No i moj dorosly facet przechodzi na Nutramigen 2 :-)
Mam dawac po trochu i obserwowac a jak nic nie bedzie to juz nazajutrz moze zjesc ile chce (znajac mojego syna to bedzie caly sloiczek).
Zla jestem na siebie bo zapomnialam spytac o kaszke, ale mam nadzieje ze moge Jasiowi dac taka robiona na Nutramigenie. No i moj dorosly facet przechodzi na Nutramigen 2 :-)
Wszystkiego najlepszego dla RAfalka z okazji ukonczenia piatego miesiaca!!!!!!!!!:-);-)Rafałowi chyba już się znudziła marchewka z ziemniakiem bo coraz mniej jej je. Może dlatego że po cycu. Dziś zmienię kolejność. A i do tej marchewki z ziemniakiem dodałam wczoraj masełko. Dziś tez dam masełko a jutro mam zamiar kaszki manny. W koncu dziś kończy 5 miesięcy. Moje duże chłopisko.
Mam pytanko, czy zauwazylyscie u Waszych dzieci jakies zmianki na cialku po wprowadzeniu jedzonka. bo DAwidek dostal wysypki, myslalam ze to od kleiku ale juz od kilku dni nie daje mu a i tak nie schodzi. A na nosku wyskoczyl mu bialy pryszczyk, kurcze nie wiem co to jest. musze sie przejsc do lekarza.
A z tymi sloiczkami to czy Wasze dzieci tez zjadaja juz zawartosc?
Dzisiaj dostalismy od pani doktor nowy schemat zywienia dot. wprowadzania glutenu - jako 100% " maminy cycek" ma dostawać 2-3g glutenu (czyli mala lyzeczke kaszki manny albo innego glutenowego produktu) na 100 g jarzynowej zupki - tylko ciekawe jak on te 100g zje - skoro do tej pory największe dokonanie to "na probe" 2-3 lyzeczki papki innej niz cycowe mleczko (marchewka, jabluszko, banan) , moze odciagne mleko i podam mu w butli???
i tak przez 2 miesiace a potem mozna juz wiecej
Trzeba sie wybrac do sklepu, porzadnie przyjrzec - co tam jaki producent proponuje i zakupić sloiczki, bo na razie nie mam dostepu do swojskich warzyw.
Trzeba sie wybrac do sklepu, porzadnie przyjrzec - co tam jaki producent proponuje i zakupić sloiczki, bo na razie nie mam dostepu do swojskich warzyw.
Hejka
Hania też jest po pierwszym słoiczku. Jak pewnie pamiętacie niedawno zaczęłam jej dawać gotowaną marchwkę. A ostatnio nie chciało mi sięgotować a miałam taki słoiczek "marchewkowa z czymśtam nie pamiętam" BoboVity (przysłali reklamówkę) to jej dąłam. Ale kurcze zapomniałam o Hani podczas robienia miesięcznych słóiczkowych zapasów! Kupiłam tylko kilka tkaich od 12 miecha... )) Bedzie trzeba uzupelnic
Manny jeszcze nie dawałam. Chyba już prędzej dam jej bułkę niż mannę. guś to siętak rzucał na jedzenie że nie dało się uchować nic po prostu. Hania nie jest taki obżarciuch, więc mniej dostaje
Pozdrawiam
Aga
Hania też jest po pierwszym słoiczku. Jak pewnie pamiętacie niedawno zaczęłam jej dawać gotowaną marchwkę. A ostatnio nie chciało mi sięgotować a miałam taki słoiczek "marchewkowa z czymśtam nie pamiętam" BoboVity (przysłali reklamówkę) to jej dąłam. Ale kurcze zapomniałam o Hani podczas robienia miesięcznych słóiczkowych zapasów! Kupiłam tylko kilka tkaich od 12 miecha... )) Bedzie trzeba uzupelnic
Manny jeszcze nie dawałam. Chyba już prędzej dam jej bułkę niż mannę. guś to siętak rzucał na jedzenie że nie dało się uchować nic po prostu. Hania nie jest taki obżarciuch, więc mniej dostaje
Pozdrawiam
Aga
michaśka
Zaciekawiona BB
My właśnie nie spieszylibyśmy się z tymi wszystkimi kaszkami i zupkami gdyby nie ten gluten. Też nie miałam pomysłu jak go podawać a ściągać mleka mi się nie chciało:-)Dzisiaj dostalismy od pani doktor nowy schemat zywienia dot. wprowadzania glutenu - jako 100% " maminy cycek" ma dostawać 2-3g glutenu (czyli mala lyzeczke kaszki manny albo innego glutenowego produktu) na 100 g jarzynowej zupki - tylko ciekawe jak on te 100g zje - skoro do tej pory największe dokonanie to "na probe" 2-3 lyzeczki papki innej niz cycowe mleczko (marchewka, jabluszko, banan) , moze odciagne mleko i podam mu w butli???
Gaal
Fanka BB :)
Mai wczoraj wogóle nie podszedł kleik ryżowy zajdla 3 łyżeczki ale z taką miną jakby miala zaraz zwymiotowac i jak chciałam dac jej 4 -tą łyżeczkę to zaczeła wrzeszczeć, dziś jadła bananka z jogurtem hippa ze słoiczka i bardzo jej smakował, zadowolona z checią otwierała dziubek, jutro dam jej jeszcze raz to samo bo zostało w słoiczku. Później dzień odpoczynku od nowości i znów coś wymyślę, chyba dam jej marchewke
jak zuzi nie smakował na początku sam kleik dodałam jej do smaku 1 łyżeczkę kaszki bananowej. zjadła ze smakiem, a teraz sam kleik nie robi jej różnicy, my mieliśmy kilka podejść aż wyszło ale teraz jest superowo!
Apetyt mojego dziecka zaczyna mnie przerażać Dostałam próbkę kaszki dobry sen z bananami i właśnie mu zrobiłam. Strasznie to gęste ale wciągnął wszytko (130ml. wody + kaszka czyli jakieś 140) po czym obciągnął jeszcze cyca
reklama
Podziel się: