reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzanie diety naszych maluszkow, przepisy dla malych smakoszy

Wiki juz też jest na mleku dla dzieci powyżej roku. Ona pije rózne mleczka, bo mi sie wydaje że ciagle to samo to nikomu nie będzie się podobać. Pije Bebiko 3 jako podstawowe, dla urozmaicenia Nestle Waniliowe lub Nestele Mleko i Owoce etap 3 (jedne są po 7, inne po 10 miesiącu). W takich kartonikach 250ml, w płynie. Takie po0daje jej całe i całe wypija, a w proszku to podaje jej 220ml.

reklama
Adas dostaje raz na jakis czas kawałeczek sera żółtego:tak:
Niestety nie moge nadal przekonac Adasia do jabłka:dry:w słoiczku wsuwa a surowym pluje:dry:banana zjada-o tyle lepiej:tak:
Ostatnio dałam mu mleka krowiego-pasteryzowanego po przegotowaniu oczywiscie-zrobilam mu na nim kaszke kukurydzianą-zjadł,i na razie cisza:tak:

Mam pytanie.
Kuba niby był uczulony na białko mleka krowiego, cały czas jesteśmy na Nutramigenie. Ostatnio (już 5 razy) dostał jogurt naturalny, wczoraj doszliśmy do dawki pół małego jogurtu na jeden dzień. wcześniej zaczęłam dawać mu masło. A teraz moje pytanie: Nic mu nie jest (nie ma uczulenia ani innych objawów) myślicie że można już stwierdzić że mu to przeszło?

Kozica - roznie to moze byc, moze powinnas dac mu troszenke mleka i pare dni poobserwowac, ale wielu dzieciaczom z forum poszla sobie alergia wiec Kubusiowi napewno tez:tak:

U nas z tym mlekiem to jest tak, ze Szymon je danonki, jogurt naturalny, bialy ser, lody i bita smietane, nawet juz dostal odrobine zoltego sera i wypil dwa kartoniki mleka bebiko 3 o smaku bananowym i wszytsko bylo oki :-) A teraz pare dni temu jak skoncyzlo mi sie bebiko to kupilam w pobliskim sklepiej nestle junior o smaku waniliowym no i WYSYPKA :-( No ale mysle ze to na to konkretne mleko i juz kupilam bebiko :-)

Kozica sprobuj moze jeszcze dac jakis inny nabial i poobserwuj, ale mam nadzieje ze juz uczulenie poszlo sobie sioooo.

reklama
kozica - ja tez myslę, że alergia poszła precz. dla pewności może zacznij wprowadzać powolutku inne mleko. Myślę, że zwykłe bebiko albo bebilon, one podobno są takie naj"normalniejsze". W tym sensie, że nie maja dodatków smakowych (uważaj, bo bebiko 3 jest tez babanowe).

Do góry