reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety naszych maluszkow, przepisy dla malych smakoszy

wiecie co? wkoncu spotkalam ludzi ktorzy slepo nie ida za tymi ksiazkowymi regulami .... ooo jak ja sie ciesze!!! wkoncu normalni ludzie :)

reklama
A nam dzis pani doktor powiedziala zeby rybke dac dopiero po 12 miesaicu, a bialko, makaron i inny nabial to po 10.
Tak wiec my to jestesmy chyba daleko za niektorymi z Waszych dzieciaczkow. No ale mysle sobie ze raczej mu tym nie zaszkodze, jak troche poczeka. Dla mnie najwazniejsze zeby wyrosl z tej alergii :-)

Zupki juz te nie miksuje, ale za to jarzynke do gotowania tarkuje, jedynie miesko miksuje, bo jeszcze chyba by sobie sam nie pogryzl (wkoncu ma dopiero 2,5 zeba :-D)

Tomola - my jesteśmy jeszcze dalej - nabiał to najwcześniej po roku, rybe po 18 miesiącu i nie możemy wprowadzać póki co pomidorka, selera, cebulki i pora - a większość fajnych słoiczkowych dań je posiada.
Filip ma niestety dość silna alergie. Odbija suie to na jego oskrzelach. Byliśmy u alergolog i nam powiedziała że niestety ale są prezypadki ze na jedzonko taki typ alergii wychodzi (przeważnie kłopoty z oskrzelami są przy wziewnych). No ale Filipkowi wziewne nie wyszły - a tym podobno można wierzyc. Nie wyszły mu natomiast na pokarm alergeny, ale pani doktor powiedziala ze tu jest w drugą stronę - jakby wyszły to jest pewność że są, a jak nie wyszły to nie ma pewnoiści ze ich nie ma :-(
Wprowadzamy natomiast gluten - kaszkę pszenną z banankiami - łyzeka kaszki dziennie. Je od soboty. Póki co jest ok. Czekamy do soboty i jak nic nie wyjdzie mamy śmiało dawać glutenowe jedzonko :sorry2:

U nas niestety danonek nie przeszedł także póki co nabiał odpada,mamy jeszcze poczekać.
Poza tym Ala dostaje od czasu do czasu kanapeczkę z wędlinką.Szczerze mówiąc nie mam pomysłu co mogłabym jej jeszcze na kanapce położyć bo kaszka to mało musi być jeszce drugie śniadanie.
Macie jakieś pomysły na drugie śniadanie?

Mrozik zaintrygowalas mnie tymi oskrzelami...
Moj maly czasami chrzaka i poklasluje a przy tym ma rzadka kupke,tak przypuszczalam ze to pewnie od czegos co zjadlam,tylko tak jakos nie logiczne mi sie wydawalo ze niby chrzakanie od jedzenia??a tu prosze,28.05 mam wizyte u lekarza, bede musiala mu to powiedzec:-(

Ja daję z serkiem kiri kiri, ale szukam jakiegoś innego twarożku z krótkim terminem ważności. Czasem daję z dżemem i masłem, ale dzem domowej roboty od mojej mamy. Dałabym jakąś wędlinkę, ale te sklepowe to masakra i sama chemia. :-( Kanapeczki kroję na małe kwadraciki w wkładam do buzi.

Ja proszę o pomysły na nie-jarzynowe obiady. Z takich to podaję na razie naleśnika (połowa) z dzemem i jogurtem, pierogi leniwe z serem.

Laura-Chemia jest wszędzie,nawet w chlebie,ale coś dzieci jeść musząZdarza mi się kupić wędliny w takim ekologicznym sklepie tylko strasznie drogie są.Ja niestety serków nie mogę podać.
mrówka-Myslałam jeszcze o kanapeczce z masełkiem i zamiast dżemu posmarować deserkiem.

ewelia-Ala też smakowała już odrobinę rybki smażonej.

Dziewczyny a kiedy można dzieciom podać zupkę na mięsie,bo na razie to gotuję osobno.A w ogóle to dlaczego jest zakaz?

reklama
aneta od 9 iesiaca juz mozna wywarek z mieska oby nie z kosci :)

jak sie robi takie nalesniczki? moze moj zalok takie zje :)

julka dostaje kanapeczki w wiekszych kawalkach do raczki i sama sobie je :)

Do góry