reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety naszych maluszkow, przepisy dla malych smakoszy

edyta Piotrek tez lubi te deserki:tak:ja danonków jeszcze nie dawałam a aktivia napewno przeczyszcza ja takich bajerow nie jadam ale kojarze z reklam...plaskie brzuszki hehhehe

reklama
Ja od jakiegoś czasu daję Filipkowi danonki, albo jemy razem na pół danio;-),jak mu daję to aż się trzęsie tak mu smakuje i z daleka już buźkę otwiera:-DNaturalny jogurt próbowałam dać Filipowi ale nie chce i strasznie się krzywił przy nim więc nie będę go męczyć i wpychać na siłę.Mojej siostrze lekarz powiedział że można dawać jogurty ale nie actiwię, dlaczego to mi już nie powiedziała

U nas po danonku cisza:dry:cos podejrzewam, ze ta nasza alergia na bialko mleka to troche na wyrost byla:sorry2:ale z mleczka nie zmieniamy do roczku:tak:wprowadzimy na stale jogurciki i deserki z twarozkiem i zobaczymy:tak:bo ani wysypki nie bylo ani sluzu:-);-)

Karolki [COLOR="Red"o to bomba:tak:, wiec podobnie jak u Kiry, po mlecznych przekąskach cisza, aby tak dalej, ja jeszcze sie wstrzymuje, bo maly cos mi sie zakropkował po kaszce malinowej, wiec daje mu jeszcze troszkę czasu ;-)]n[/COLOR]

Karolki - juz pisalam wczesniej ze slyszalam ze Danonki rzadko uczulaja, nie chce twierdzic napewno ale chyba mowil to jakis dietetyk w Warszawie w szpitalu mojej bratowej. U nas tez po Danonkach nic nie jest a po mleku Zuzia wymiotuje. Moze sprobuj dac Karolkowi troche kaszki mlecznej to zobaczysz czy rzeczywiscie alergia minela, oby tak bylo:tak:

My bedziemy robili probe mleczna w sobote, o ile do tego czasu nie wyskoczy malemu jakas wysypka. Planuje mu dac rano kaszke mleczna i obserwowac:nerd:

tomola powodzenia
Ewelia dzieki za rade, moze faktycznie tylko danonki podpasowaly:dry:dam deserek z twarozkiem albo kaszke:tak:

a my dzis po probie z Danonkiem i niestety odpada :no: podalam malemu rano malusi kubeczek, taki doslownie na 4 łyzeczki, po poludniu wysypało go za uszkami-pomyslalam sobie, ze nie jest tak zle, bo buzinka czysta i kupka tez ok., ale przy rozbieraniu do kąpieli doznalam szoku-ma pokrzywkę na calym tułowiu, pod paszkami, w pachwinach i pod kolankami-jeszcze niegdy nie byl tak obsypany :no: wiec poczekamy jeszcze z pol roku i sprobujemy ponownie, zal mi go strasznie-nie moze jesc tego co najlepsze, najgorsze to to, ze wcinal tego danonka ze smakiem jak nigdy:-(

reklama
Nata - doskonale cię rozumiem. U nas jest tak samo. Tyle że Filip bardzo wuielu rzeczy nie może.:-( Ostatnio ponawiałm próbe z gruszką i znowu go zsypało.

Do góry