reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety naszych maluszkow, przepisy dla malych smakoszy

Majandro,
dzięki, ze piszesz, więc ja też w nocy tylko karmię i czasami raz w dzień tak między 15-18. I w jednej piersi mam sporo pokarmu uzbieranego przez dobę a w drogie to zbiera się już mniej. Ale cieszę się, że wystarcza na ten nocny posiłek i mam nadzieję, że jeszcze tak trochę pociągnę.

Dziewczyny, ja też zrobiłam klopisiki z łopatki, bardzo smakowało, ale ja sobie pomroziłam i wrzucam do zupki lekko miksując.
Moja córeczka też już zjadła kluseczke z twarogu, nie wiem jak to się nazywa, leniwe czy jakoś tak.

reklama
Laura, to i tak nieźle. Ja mam mniej pokarmu, bo już pod koniec 2 miesiąca musiała zacząć dokarmiać. Nasze dzieciaczki pewnie jedzą w nocy już z przyzwyczajenia. Na pewno u mnie tak jest, bo mały dużo na noc dostaje, a to co w nocy wyciągnie to raczej glodu nie zaspokoi, ale i tak się cieszę, że jeszcze troszkę tego "najlepciejszego":-D pokarmu otrzyma.

Madziara - jesli sie karmi dzicko wg tego schematu co napisalas to trzeba bardzo zwracac uwage na to co jest w tych sloiczkach, bo juz sie nie raz spotkalam z sola, sokiem cytrynowym itp w sloiczkach po 6 miesiacu. Nie wiem jak oni przechodza te wszystkie normy.:baffled:

Edyta - wlasnie to co napisalam wczesniej, ze w tych sloiczkach sa rozne rzeczy ktorych jeszcze nie nalezy dawac, to przede wszystkim wlasnie w Hipp to jest, to moze sprawdz co jest w tych deserkach co dajesz Oli, moze tam cos jest co uczula

A wogole to mi opowiadaja jak mnie karmili wg "starego" schematu to pilam mleko niebieskie, to bylo chyba normalne krowie, jadlam biszkopty, herbatniki, sucharki w mleku, nie pamietam od kiedy ale od bardzo wczesnie bo az sie przerazilam ze dozylam tego wieku:-D:-D A zupe to juz z butelki ciaglam od 4 miesiaca, 200ml. I tak sie podobno kiedys karmilo:dry:

Kira, dzięki za tę uwagę. Dopiero jak przeczytałam twojego posta, to zobaczyłam że nieźle namieszałam - zrobiłam błąd - myślałam o wiśniach a nie o śliwkach!:-D:-D

Madziara nie tylko Nikodem ma taką ubogą dietę :-) ja też uważam i się nie spieszę, z nowości to ostatnio żółtko wprowadziłam i przeszło więc się cieszę :-) glutenu też jeszcze nie podaję a i z nabiałem czekam (gastrolog zaleciła dietę bezmleczną do 2 roku życia!) więc chyba nie ma się co spieszyć.
A tak a propo śliwek które są niby od 4 m-ca, to dałam Kubie 2 łyżeczki i go wysypało.... za to owoce leśne, gruszki, jagody przeszły i podaję :-)

Słuchajcie jeśli chodzi o glutento nasz pediatra kazał od 6 miesiąca podawać raz dziennie mleko z kaszką zbożową mimo że na kaszcze jest że od 10 miesiąca. A mam pytanie nie dajecie dziecku skórki od chleba???? Przecież tam też jest gluten

Wiki-ja podaje gluten juz 3 msc
Kasze manne,chleba nie daje bo ma za duzo kwasu-mi lekarka powiedziala ze lepiej kajzereczke-dostaje dupke do pociamkania;-)

Kira ja też jej daje bułkę albo bułkę maślaną uwielbia ale pytam bo wczoraj znajoma powiedziała ze jestem nienormalna ze juz daje gluten a ja daje bo lekarz kazał wiec mam w nosie jej gadanie

My wogóle glutenu nie dajemy. Filip ma zbyd duże te alergiczne zmiany i to od wielu rzeczy. Do 10 miesiąca to przynajmniej musimy czekać :-(

reklama
Mi wczoraj Zuzia ukradla kromke chleba i zjadla pol, troche jej zabieralam bo rwala takie kawaly ze by mi sie udusila, buleczke tez daje ale ona to zaraz wszystko rozmacza i gryzie:no:

Wiki - ja tez daje od 6 miesiaca gluten i po dwoch miesiacach takich malych dawek mozna juz dawac gluten bez ograniczen.

A teraz na tych kaszkach glutenowych juz jest napisane ze od 4 miesiaca a nie od 10 jak do tej pory

Do góry