reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety naszych maluszkow, przepisy dla malych smakoszy

A u nas mleko modyfikowane w każdej postaci odpada.Wczoraj dałam Filipkowi kaszkę mleczno ryżową z Hippa i zareagował na nią tak samo jak na mleko które kiedyś mu podałam(jak miał 2 miesiące) czyli zjeść zjadł tą kaszkę ale 2-3 godz póżniej wszystko zwrócił i chyba nawet z nadmiarem czyli jego brzuszek chyba nie toleruje mleka modyfikowanego :no: To co ja mu podam jak skończe go karmić piersią:confused: Od razu mleko od krowy :confused: Póki co pozostaje nam kaszka bezmleczna ryzowa na wodzie.

reklama
Ja dzis dałam potrawke z ryżem marchewka i cielęcina jak cos wyskoczy tfutfu to znaczy że marchewka odpada..poczekamy....zobaczymy:sorry2:Jutro mama chce mu zrobic domowa zupkę...:tak:

Kludi-Filipek zareagował tak samo jak Adas na Bebiko:baffled:i właśnie dlatego mamy Bebilon Pepti-podejrzewam ze Filipek tez dostanie-widocznie ma jakąs alergie na białko:dry:ja musze teraz znowu spróbowac dac kaszke mleczna

Natalia to maly nie moze jesc marchewki??? myslalam, ze jablko tylko Wam odpadlo z menu:dry: a jak z ryzem i kaszkami?bo tez cos na poczatku bylo nie tak?chyba dajesz juz kaszki o ile dobrze pamietam:sorry2:

Tomola, Z ryżem myślę że dobry pomysł, też nad tym myślałam ale nie praktykowałam.A wiem że małemu by smakowało bo raz mu dałam ryż posmakować z mojego talerza - i wcinał że hej:-). A na rybę to nie mam pomysłu.

Kira Jak Filip miał 2 m-ce to musiałam mu podać mleko ze względu na mój kamień na nerce no to jak kupiłam Nestle Nan Ha po którym wymiotował więc ja do pediatry po rade poszłam myśląc że ona mi jakies inne mleko poleci a ona właśnie mi poleciła te które ja już miałam no i tyle:confused2: a że to była krótkotrwała wyjątkowa sytuacja więc ja nie próbowałam innego a ze karmie piersią to nam nie potrzebne już było póżniej.Ja myślalam że zteraz jak już je inne pokarmy stałe to będzie ok. jak mu taką kaszkę mleczną dam a tu ZONK:baffled: no ale nie ede dziecka męczyć i odpuścimy sobie takie kaszki i tego typu papu.Tylko niewiem jak on zaraguje na np.danonki lub taki deserek mleczny o którym kiedyś Anylopka pisała myślisz że moze być to samo co przy tej kaszce:confused: No i czym cycusa zastąpić jak już do pracy pójdę a mam zamiar iść jak będzie mial rok czy do tego czasu już bez takiego mlka się obejdzie:confused:
Przepraszam że sie tak rozpisałam ale mam yle myśli na ten temat a jestem zupelnie zielona z tego wszyskiego:hmm:

Karolina kaszke daje ale taka bez dodatków narazie no i robiona oczywiście na pepti:tak:Wszystko sie pokomplikowało wtedy z jedzeniem przez pieluchy te pampersy z balsamem to one uczulały a ja myslalam że rózne skladniki...:sorry2:i wszystko zaczynalismy z probowaniem od nowa wrocila herbatka winogronowa i tak sie powoli okazywalo ze to co odkladalam bylo ok:tak:Teraz wysypka wrocila ale wiem na 100% ze to proszek bo oczywiscie tez zmienilam niepotrzebnie na lovele musze wrocic do platkow:sorry2:

Tylko niewiem jak on zaraguje na np.danonki lub taki deserek mleczny o którym kiedyś Anylopka pisała myślisz że moze być to samo co przy tej kaszce:confused:
musisz zobaczyc, bo na tych deserkach są znaczki, czy jest bezglutenowy, czy zawiera białko takie, siakie czy owakie. Wypróbuj i zobaczysz. Mojej małej nic nie było, ale nie podawalam jej jeszcze mleka modyfikowanego.
Sa kaszki w słoiczkach i deserki Owoce & jogurt. smacznego;-)

reklama
Powiem szczerze ze ja jzu sie gubie ktore dziecko ma alergie na mlekoa aktore nie, i juz glupio mi za kazdym razem o to pytac :zawstydzona/y:
No bo np te deserki w sloiczkach ktore zawieraja jogurt, rozumei ze zawieraja tez bialko krowie, czy ktos dawal je dziecku z alergia na mleko?

A moze by gdzies (np przy liscie z datami urodzenia) zaznaczyc ktore dziecko jest alergikiem?

Do góry