reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety naszych maluszkow, przepisy dla malych smakoszy

aneta456 widzisz co dzidzia to inne objawy, choc z tymi plamkami na nozkach mamy podobnie, ale sa tez na buźce, biale krostki Kuba mial po porodzie tzw.prosaki, ale juz mu zeszły. czy u twoje corenki wyglada to jak trądzik, czy raczej krostki z przejrzystym plynem w srodku? dobrze ze przynajmniej znasz tego przyczyne, pozostaje cierpliwosc i dietka :tak:
dziewczyny a jak to z tym glutenem??? od czego by tu zaczać??? u nas jak na razie to tylko kaszka ryżowa, ale moze czas na cos nowego powolutku-co sadzicie, co byłoby bezpieczne na start?

reklama
kira, nata - waszre brzdące pewnie z tego wyrosną, bo jak już kiedyś pisałam moja chrzesniaczka (sierpień 2006) ma AZS i to na pewno nie łagodna formę:-:)-( Od roku jest pod kontrolą pani dermatolog i widzać wielką różnicę:tak: Mala może jeść dużo więcej (jets na nutramigenie), niestety kosmetyki zwykłe, jak Nivea jeszcze odpadają. Musi miec stosowane jakies dermokosmetyki, kupowane w aptekach, nie wiem czy część nie na receptę. U niej po roku widac wielką różnicę, zmian skórnych już nie ma w ogóle. Wierzę, że wasze maluszki pozdębą się wszystich niechcianych dolegliwości.:tak::-)

NataK- Krostki Aluni są raczej trądzikowate.Po porodzie też miała takie drobne białe,ale te są znacznie większe i bardzo szorstkie.Z tą diagnozą u nas to jeszcze do końca nie wiadomo na razie odstawiłysmy produkty mleczne i czekamy na efekty.Dzisiaj dopiero mam do odbioru maść w aptece no i musze kupić emolium bo wcześniej nie dostałam.
Jeżeli chodzi o gluten to sama nie mam pojęcia jak to wprowadzać dopiero będę się konsultowała z moja doktorką,na razie ze względu na alergię kazała mi się wstrzymać do pierwszych urodzin.Jak już zdiagnozujesz z lekarzem co Kubusiowi dolega to daj znać.Moze u was lepiej się na tym poznają.

U nas z nowości w diecie to tyle że chcialam Filipkowi urozmaicić deserki no i zafundowałam mu jabłko z dojrzałymi jagodami no i nie chciał za bardzo tego jeśc:sorry2:chyba było troszke kwaskowate i chyba sobie odpuścimy na razie.

Antylopka piszesz że u was wszystk ok. po tych deserkach z czekoladą i jogurtem no to super i my też chyba sie na coś takiego skusimy,bo tatuś Filipkowi też już chciał kupić ale ja go odwiodłam od tego pomysłu ale teraz sprubójemy:tak:

A co do glutenu to nam lekarka powiedziała że nie ma się co spieszyć i do roku można spokojnie poczekać

Antylopka piszesz że u was wszystk ok. po tych deserkach z czekoladą i jogurtem no to super i my też chyba sie na coś takiego skusimy,bo tatuś Filipkowi też już chciał kupić ale ja go odwiodłam od tego pomysłu ale teraz sprubójemy:tak:

ja się trochę obawiałam, bo to produkty niby "groźne" dla maluszków. Pomyślałam jednak, że skoro są dopuszczone dla dzieci od 5 i 6 miesiąca, to spróbuje. Dalam najpierw połowę jednego, na drugi dzień reszte. Obiadki pewniaki, żebym wiedziała w razie czego co zaszkodziło. na szczęście było ok. Ta czekolada w ogóle nie słodka, ale jej bardzo smakowało. A jogurtowe deserki - pychota!! Chiala więcej i więcej, a ja sama chętnie bym to zjadla. Jeszcze jest seria owoce ze zbożami, przyjrzę się jej bliżej na dniach.

U nas gluten został wprowadzony jakiś czas temu wiec nadal kontynuuję. Dodaje do zupki kaszkę manną. A nieraz jak zapomnę to daję małej biszkopty w końcu one też zawierają gluten.;-)
Ostatnio kupiłam Olce na wypróbowanie Przysmak na dobranoc hippa bardzo jej smakował. Wczoraj znów jej kupiłam i ładnie jadła.Niwiem dlaczego ale ona zwykłej kaszki nie chce jesc.:wściekła/y: Te w sloiczkach są naprawde dobre dotakowo mają owoce.:tak:

ja się trochę obawiałam, bo to produkty niby "groźne" dla maluszków. Pomyślałam jednak, że skoro są dopuszczone dla dzieci od 5 i 6 miesiąca, to spróbuje... A jogurtowe deserki - pychota!! Chiala więcej i więcej, a ja sama chętnie bym to zjadla. Jeszcze jest seria owoce ze zbożami, przyjrzę się jej bliżej na dniach.

Co do jogurtów to mam siostre we włoszech która ma synaka 4 m-ce starszego od Filipka i jej pediatra powiedział ze od 7-8 m-ca można podawać dziecku danonki albo nawet normalne jogurty lepiej,bo danonki są tłustsze,więc tym bardziej nie wydaje mi się żeby te w słoiczkach deserki jogurtowe itp. mogły jakoś bardziej zaszkodzić:confused:-tu już oczywiście sprawa indywidualna.
A co do owoców ze zbożami to czekam na relację;-)

Kurcze ale wam zazdroszcze tych jogurcikow, danonkow i innych deserkow :-(

A u nas ładnie przeszedl bebilon pepti, bo wczesniejszy nutramigen byl nie do wypicia :-) Jestem tylko ciekawa dlaczego od razu lekarka mi przepisala nutramigen, a nie np bebilon :confused:

reklama
Tomola-moja lekarka sie mnie pytala:confused:idiotka:no:załamują mnie Ci lekarze.Nie zastanawiaj sie nawet:-pdobrze ze pije pepti;-)
Ja dawalam kleik ryzowy z owocami Hipp,i smakowalo,a innych nie moge bo sa truskawki albo maliny albo znowu cos innego czego my nie mozemy:baffled:

Do góry