reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzanie diety naszych dzieciaczków

nooo moja jak jemy to patrzy i otwiera buzie a jak jej nie daje to rykkk:-D

odnosnie tej kaszki z nestle ona jest na mleku juz , wiec mam dodac do mleka bebika lyzke czy lyzeczke tej kaszki ? czy zozrobic w wodzie i wtedy podac???
kupilam kaszke po 4 mc nie pisze nic ze po 6 mc (sorki jesli temat był juz przerabiany , nie mam czasu przeszukac forum)

Hej, też mam tą kaszkę. Jak dobrze na opakowaniu poszukasz to jest tam gdzieś napisane małym drukiem, że przy ekspozycji na gluten podawać 2-3 łyżeczki. Rozrabiam to wodą i daję łyżeczką. Na początku gotowałam zwykłą kaszę mannę, ale za dużo z tym zachodu :szok:.

reklama
Ktoras z was pisala o sloiczku ziemniak z dynia- w sobote i niedziele zapodalam taki malemu- ja myslalam ze sie spawiuje jak musialam to posmakowac czy cieple- mlody wcinal- dzis sama ugotowalam ziemniaka z dynia- mmmm jedna lyzeczka mlody- jedna ja - pychaaaaa.... doprawdy niewiem co oni tam dali ze to tak smierdzi i smakuje jak g...no:szok:

Zauważyłam, że mały źle reaguje na owoce leśne :-( raz dostał jabłko z owocami leśnymi i źle zareagował, odczekałam ponad 2 tygodnie, dzisiaj dostał sok jabłko + porzeczka i go przegoniło :-( nie woda, ale rzadka, miękka kupka :-( albo te owoce wcale nie są po 4 i 5 miesiącu, albo mój źle je toleruje :eek: na noc zapodam mu kleik ryżowy z mlekiem i mam nadzieję, że przejdzie :confused2::confused2:

Aniu to chyba twój źle reaguje:sorry: moj jadl juz kaszke z owocmi leśnymi i wszystko dobrze...sloiczk z owocami leśnymi tez dobrze ...no chyba poprostu musisz sie wstrzymac z ich podawanie narazie:sorry:

aaa i dodam ze sok z jabłka to rozluźnia kupe...

wczoraj podalam malej ta kaszke manne dzis znowu i caly dzien ulewa , dwa razy tez po mleku troche zwymiotowala czy to moze byc przez te kaszke?

andav ja to pisałam o tym słoiczku ziemniak-dynia, przezyłam koszmar wąchajac to a jak posamakowałam to reakcja jak u ciebie czyli paw :-D do teraz jak sobie pomysle o tym słoiczku to mnie trzęsie

Natalka po samym soku z jablek nic mu nie jest. Pil brzoskwiniowy, marchewkowy, jablko+winogrona z owocow tez srobowal wszystko co moze tylko nie podeszly mu lesne i ta porzeczka... poza tym kupa ma po nich zapach jakby ich nie strawil ew.lekko nadtrawil. Moze on akurat potrzebuje czasu.....

Patina - ja bym sie wstrzymala z podawaniem kaszki jak sie wszystko uspokoi sprobowala jeszcze raz.

reklama
dziewczyny apropo dyni- chcialabym robic malemu tez te papki w zime- myslicie ze dynie mozna zamrozic? lepiej surowa czy ugotowana? chcialabym porobic w sloiczkach ale nie mam tak duzo malych sloiczkow :(

Do góry