reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety naszych dzieciaczków

reklama
Żeby nie było - ja łyżeczka w dziub trafialam - widoczna na zdjęciu tworczość jest dzielem mojego synka, ktory jadl całym sobą - buzia, sliniaczkiem, reką, nogą...

Załączniki

• _s0.zmniejszacz.pl_IMG_3385_zmniejszacz-pl_265218.jpg
    _s0.zmniejszacz.pl_IMG_3385_zmniejszacz-pl_265218.jpg
    26,6 KB · Wyświetleń: 55
No to dziewczyny moja Hancia jest jakimś wyjątkiem bo ona ziemniaczki ze szpinakiem z bobovity uwielbia ale za to dyni z ziemniakiem z hipa nie lubi i się z nią zgadzam bo mi też ten szpinak jakoś pasuje a ta dynia to śmierdziała i okropna była a co najlepsze jak jej to podgrzewałam to moja sis kochana powiedziała Hani że mama ci coś okropnego chce dać do jedzenia no i zbuntowała mi córkę.Co jest najlepsze mam dwa słoiczki dyni z indykiem z hipa dostałam jeden w paczce a drugi z kuponów i raczej je wyrzucę bo jak tamta dynia jej nie podeszłą to ta też odpada.A co do rozszerzania to Hania już jadła jarzynową z kurczakiem i rosołek drobiowy z gerbera i jej smakuję ale ja jej daje zawsze pól jednego i pół drugiego np wczoraj marchewka i rosołek.A co do gotowania zupek to u nas jak narazie odpada choć mamy swoje warzywa i mięsko bo Hania pogardziła takimi gotowanymi obiadkami a co najlepsze owoców ze słoiczków nie lubi woli jak jej daje taką uprażoną gruszkę czy jabłko lub ugniecionego banana to jest absolutny hit.A co umiejętności jedzenia to ślicznie jej idzie ale też uwielbia wkładać rączki do miseczki łapać za łyżeczkę no i jak się wyciera śliniaczkiem to nawet czoło ma w zupce no a jak jej się jej zbierze na kichanie to wtedy wszystko jest w zupce łącznie z mamą .

nuta moze dynia z innym dodatkiem (miesem) jej podejdzie takze nie wyrzucaj a moze w pozniejszym terminie jej posmakuje.

Mia jak narazie wszystko wciaga ze smakiem, wszelakie sloiki, chyba ze nie jest glodna akurat ale to od razu widac bo dzioba nie otwiera i wiecej jej wychodzi jak polyka ;-)

Flaurka fajna fota, ja trzymam rece Mii jak ja karmie bo inaczej wszystko byloby w jedzeniu, jak jej sie nudzi to zaczyna rece pchac do buzi. A ja ubranek doprac nie moge:(

reklama
Do góry